Diemen verslaat Real Sranang na zinderende slotfase

Zondag derdeklasser Diemen heeft voor de tweede keer dit seizoen drie punten weten te pakken. Op bezoek bij Real Sranang leek Diemen in de slotfase nog een voorsprong weg te geven, maar de ploeg van Mark Steur trok de overwinning toch over de streep: 2-4.

In de eerste helft werd het balbezit grotendeels aan de thuisploeg gelaten. Desondanks kon Diemen meerdere keren gevaarlijk worden. Ondanks onzorgvuldigheid in de afronding, kwamen de bezoekers wel op een verdiende 0-2 voorsprong door twee feilloos benutte strafschoppen van Jesse Ringelberg. Ook aan de andere kant werd een terechte strafschop toegekend. De inzet van Real Sranang-aanvoerder Diego Esajas werd gekeerd door doelman Joey van der Pol.

In de eerste tien minuten van de tweede helft kreeg Diemen kans op kans om een grote score neer te zetten. Mike Eudoxie en Bright Owusu hadden het vizier niet op scherp staan. De gemiste kansen leken het spel van Real Sranang ten goede te komen en onder aanvoering van de ingevallen Geoffrey Verweij werd de thuisploeg steeds dreigender, zonder echt tot grote kansen te komen.

De thuisploeg ging vervolgens alles of niets spelen met vier spitsen en uit een goede actie van Verweij viel de aansluitingstreffer. Diemen-verdediger Jessie te Paske probeerde een doelpunt te voorkomen met een sliding, maar gleed hierdoor alsnog de 1-2 in zijn eigen doel. De wedstrijd stond op zijn kop toen Real Sranang door een rake strafschop van Laurens van der Greft op gelijke hoogte komen: 2-2.

Diemen rechtte echter de rug en kwam opnieuw op voorsprong. De bal werd veroverd op de helft van Real Sranang en de ontsnapte Eudoxie bleef ijzig kalm voor de keeper: 2-3. Toen vlak daarna Marco Moelee toesloeg voor de 2-4, was de wedstrijd beslist en konden de bezoekers de drie punten meenemen. Daardoor klom de ploeg van Mark Steur naar de elfde plaats.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Archieffoto: Hans van Dijk