Diemen zet door spectaculaire winst op Alliance’22 goede stap richting handhaving

Diemen heeft goede zaken gedaan in de zondag derde klasse C. De ploeg van Gerrie Breugem sloot de lastige uitwedstrijd bij Alliance’22 met succes af en nam door een spectaculaire 3-4 overwinning verder afstand van de gevarenzone.

In Haarlem gingen de gasten sterk van start. Een fraai schot van de van een schorsing teruggekeerde Maxim Stefels betekende de 0-1 voor Diemen. Vlak voor rust kwam Alliance’22 op gelijke hoogte. Diemen-doelman Jeffrey Meering werd geklopt door een rake kopbal van Bram Bijl.

Ook in de tweede helft was Diemen de bovenliggende partij. Het resulteerde in een nieuwe voorsprong, na een knappe actie van Bright Afriye, maar opnieuw hield deze niet lang stand. Door een knappe steekbal werd Jasper Wille vrij voor Meering gezet en liet hij de sluitpost kansloos: 2-2.

Na een uur spelen kwamen de bezoekers voor de derde keer op een voorsprong. Een overtreding op Kevin Kroese werd bestraft met een strafschop, die onberispelijk werd binnen geschoten door Jesse Ringelberg. Maar ook deze 2-3 werd weer door Alliance’22 weggepoetst. Gevaarlijk balverlies van Kay Minnema werd genadeloos afgestraft door Rico van de Burg met een prachtig afstandsschot.

Vlak voor tijd herstelde Minnema zijn fout door Diemen alsnog de volle buit te bezorgen. A-junior Mike Reiziger zette hem vrij voor de doelman en werkte vervolgens beheerst af: 3-4. Hierdoor passeer de ploeg van Gerrie Breugem Alliance’22 op de ranglijst. Met nog zes wedstrijden te gaan staat Diemen achtste, zeven punten boven de nacompetitiestreep.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.