Directe handhaving lastig verhaal voor OSV na nederlaag tegen Monnickendam

Vorige week tegen Olympia Haarlem vond Maurice Renger dat hij het slechtste OSV in zijn tijd had gezien. Deze week zag hij zijn ploeg tegen Monnickendam een stuk beter spelen, maar zonder het gewenste resultaat: 0-1.

“We vergeten onszelf vandaag echt te belonen”, aldus de teleurgestelde trainer. Monnickendam kreeg in de eerste helft een goede mogelijkheid en daarbij was het meteen raak via Tom Pruim. OSV was dreigender en Renger vond zijn ploeg met name na rust de bovenliggende partij: “We waren echt dominant aan de bal, maar de laatste bal was steeds net niet goed. Ik kan de jongens niks kwalijk nemen, want eigenlijk deden we vandaag alles goed. Behalve goals maken.”

Winst op Monnickendam was nodig voor OSV om nog enigszins zicht te houden op rechtstreekse handhaving. De trainer realiseert zich dat dat nu een bijna onmogelijke opgave wordt. Het gat met een veilige plaats is inmiddels 9 punten, OSV pakte er dit seizoen tot nu toe pas 8. “Tegelijkertijd duurt het seizoen ook nog lang, we hebben pas 1 terugwedstrijd gehad. Onderweg moeten we gewoon zoveel mogelijk punten pakken en dan zien we aan het einde wel waar we staan. Maar we willen natuurlijk in ieder geval rechtstreekse degradatie ontlopen.”

Volgende week is OSV vrij, over twee weken gaat het op bezoek bij Waterwijk. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 2a

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OSV