Dit zijn de clubs die aankomend weekend voor het kampioenschap gaan

Veel clubs staan, met nog een paar wedstrijden voor de boeg, een belangrijke slotfase te wachten. In de regio Amsterdam hebben aankomend weekend maar liefst vijf ploegen de mogelijkheid om het kampioenschap naar zich toe te trekken. We zetten ze allemaal op een rij.

HBOK

HBOK ging afgelopen weekend tegen ASV Arsenal al voor het kampioenschap, maar de tegenstander bleek stugger te zijn dan gedacht. Door het gelijkspel moest de koploper van de tweede klasse zaterdag A het feest een week uitstellen. FC Almere, dat inmiddels al zeker is van degradatie naar de derde klasse, lijkt zaterdagmiddag de ideale tegenstander te zijn om op het eigen sportcomplex alsnog het kampioenschap naar zich toe te trekken.

Vlug en Vaardig

Met nog twee wedstrijden voor de boeg heeft Vlug en Vaardig een voorsprong van één punt op achtervolger Real Sranang. Komend weekend neemt de vereniging het op tegen AFC IJburg, terwijl Real Sranang op bezoek gaat bij GeuzenMiddenmeer. Mocht de opponent van de nummer acht van de competitie verliezen en Vlug en Vaardig de drie punten wél pakken dan mag de laatste vereniging zich dit weekend al kampioen noemen. Anders valt pas een week later de beslissing.

De Meer

SV De Meer staat met nog twee duels te spelen vier punten voor op IVV. De Amsterdammers kunnen het kampioenschap dan ook ruiken, maar om het definitief te maken moet de club zondagmiddag wel winnen op bezoek bij Theole. Mocht dit niet lukken dan zal de vereniging kijken naar de eindstand van de wedstrijd tussen IVV en RODA ’23 die op dezelfde middag op het programma staat.

Sporting Martinus

Sporting Martinus lijkt erin te slagen om de promoveren naar de tweede klasse. De ploeg van Tom Verhoek staat met vier punten in de competitie stevig bovenaan en hoopt zondag de promotie definitief te maken. Waar Sporting Martinus op bezoek gaat bij RKDES, de nummer vijf van de derde klasse, nemen achtervolgers ZSGOWMS en VSV het op tegen respectievelijk Alliance ’22 en FC Aalsmeer.

TOG

TOG staat op de rand van het kampioenschap. Nummer twee AFC TABA, dat een wedstrijd meer heeft gespeeld, kan al niet over TOG gaan op de ranglijst. FC Ankaraspor, dat de nummer drie is, kan dat officieel nog wel, maar met een achterstand van zes punten, met nog twee wedstrijden te gaan en een veel slechter doelsaldo, lijkt dit alleen nog maar in theorie te zijn. TOG kan het karwei op bezoek bij GeuzenMiddenmeer dan ook afmaken.

Foto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!