Dode spelmomenten helpen RODA ’23 voorbij DCG

RODA ’23 heeft zondagmiddag een belangrijke zege geboekt op DCG. De ploeg uit Amstelveen komt dankzij de 4-1 overwinning boven de degradatiestreep terecht.

In de eerste helft was DCG eigenlijk heer en meester en kwam RODA ’23 er slechts sporadisch uit. Tegen het einde van de eerste helft ontstonden er wat meer kansen voor de thuisploeg. Eerst kwam een voorzet van Yeboah goed voor het doel, maar zag Van der Linden zijn schot geblokt worden. Even later was het wel raak voor RODA ’23, dat verraste uit een vrije trap. Olf lobte de bal behendig over de muur heen. DCG was duidelijk beduusd van wat er gebeurde en de inlopende Van Wort kon de 1-0 binnen tikken. Dat was ook de ruststand.

Na rust wist RODA ’23 weer te scoren uit een vrije trap. Vanaf een meter of 30 mocht Van der Linden een vrije trap nemen. Zijn inzet leek bedoeld als voorzet, maar de wind kwam erachter, doelman Ons verkeek zich en de bal belandde in de kruising: 2-0. Maar eveneens uit een vrije trap wist DCG weer aansluiting te vinden, Bilal El Hajoui El Jaafari schoot de bal fraai in de linkerhoek. Net toen de ploeg van Senel Cebar dacht de wedstrijd te kunnen kantelen, liep het helemaal anders. Na een snelle aanval van de Amstelveners kwam de bal bij Van Wort. Doelman Ons kwam niet goed uit zijn doel, tastte mis en greep Van Wort bij het been. De scheidsrechter kon niet anders dan Ons rood geven en de bal op de stip leggen. Van Wort benutte de penalty zelf.

In de slotminuut viel er dan toch ook nog een goal vanuit open spel. Een schot van Olf werd gekeerd door de keeper, maar Guitink schoot de rebound binnen. Een belangrijke zege voor RODA ’23 dus, terwijl er voor DCG eigenlijk weinig veranderde. “Na 4-1 mag je eigenlijk niks meer zeggen, maar we hebben geen slechte wedstrijd gespeeld. Dit soort wedstrijden heb je ertussen zitten. Het was onnodig, maar ik maak me zeker geen zorgen. We waren dominant”, aldus Senel Cebar.

Over twee weken neemt RODA ’23 het op tegen Pancratius en ontvangt DCG Theole.