Doek valt voor De Meer, IVV doet goede zaken

Vorig seizoen waren de duels tussen De Meer en IVV dé topduels van de tweede klasse. Beide ploegen streden tot de laatste speeldag met elkaar om de titel. De Meer pakte die, IVV promoveerde vervolgens via de nacompetitie. Dit seizoen hadden de Amsterdammers het al vanaf het begin lastig, terwijl IVV zelfs weer lijkt mee te kunnen doen om promotie.

Zondag viel het definitieve oordeel voor De Meer: de ploeg degradeerde na een 1-2 nederlaag tegen de Landsmeerders.

Maar De Meer gaf zich niet zomaar gewonnen. Dat doet het al weken niet, maar toch is het steeds net niet genoeg voor een resultaat. In de eerste helft wisten beide teams het net niet te vinden. Na rust vielen er wel goals. Eerst kon Daniël Schermer zijn doelpuntenproductie nog maar eens opschroeven, op aangeven van Emre Bilgin. Met een uur op de klok was Bilgin de afmaker, op aangeven van Mitchel Baars. Via Ayyoub Bouinin maakte De Meer in de slotfase nog de aansluitingstreffer, maar dat was niet voldoende.

Zo werd duidelijk dat De Meer komend seizoen weer in de tweede klasse uitkomt, terwijl IVV nog mag hopen op een toetje van het seizoen. De ploeg staat weliswaar zevende, maar het gat met nummer 2 AGB is slechts vier punten. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 1a

Archieffoto: Mario Wormhout

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)