Home / slideshow / Doelman Jesse Haak op zoek naar nieuwe uitdaging: “Ik blijf hard werken”

Doelman Jesse Haak op zoek naar nieuwe uitdaging: “Ik blijf hard werken”

FC Aalsmeer verloor afgelopen weekend ruim van Rijnsburgse Boys (0-7). De oplettende kijker zag in de tweede helft Jesse Haak onder de lat staan van de Aalsmeerders. De voormalig doelverdediger van Noordwijk, die meetraint bij WV-HEDW, is hard op zoek naar een nieuwe vereniging.

Toen Haak twee jaar geleden bij Noordwijk terechtkwam, hoopte hij vol enthousiasme een basisplaats te bemachtigen in de Tweede Divisie. Hoewel hij dicht tegen de eerste elf spelers aanzat, lukte hem niet om definitief door te stoten. Na de coronaperiode en zijn verhuizing naar Amsterdam, bleek het steeds moeilijker om naar zijn club te reizen. Daarom besluit hij uiteindelijk om dit seizoen bij Noordwijk te vertrekken en een andere uitdaging te zoeken, het liefst in de buurt van Amsterdam.

WV-HEDW besloot hem een kans te geven tijdens de trainingen om zichzelf te bewijzen. “Die club heeft echter natuurlijk een uitstekende bezetting onder de lat, waardoor het voor mij moeilijk wordt om daadwerkelijk aanspraak te maken op een basisplaats”, oordeelt Haak realistisch over zijn kansen. Aangezien de keeper snel weer plezier uit de sport wil halen, besloot hij om rustig aan verder te kijken. “Ik blijf hard werken. Toen FC Aalsmeer mij belde om een wedstrijd mee te doen, besloot ik er daarom op in te gaan.”

Haak kende Axel Wendt nog uit zijn periode bij Noordwijk, maar verder was het team nieuw voor hem. Het bleek een lastige wedstrijd voor Haak te zijn, want Rijnsburgse Boys was duidelijk een maatje te groot voor de tweedeklasser. Met zeven tegentreffers leed FC Aalsmeer een pijnlijke nederlaag. “In de tweede helft werden we overlopen en kreeg ik een hoop ballen op mij af. Het was echter heerlijk om weer een wedstrijd mee te doen. Bovendien helpt het me om in mijn ritme te blijven voor de tweede seizoenshelft.”

De keeper weet nog niet wat hij na de winterstop wil doen. Het liefst staat Haak op een redelijk niveau in de basis, maar hij realiseert zich dat het geen eenvoudige klus wordt om een nieuwe club te vinden. “Vooropstaand ben ik blij met de manier waarop ik bij WV-HEDW ben ontvangen. Ik krijg bij deze prachtige club echt de ruimte en vrijheid om mezelf verder te ontwikkelen. Het is een zeer gezellige club, maar het wordt lastig om daar echt aan spelen toe te komen. Hopelijk vind ik een andere uitdaging in Amsterdam. Ze kunnen me absoluut bellen wanneer clubs interesse in me hebben.”

Tekst: Jordi Smit

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)