Doelpunt Dave Hertog (IVV) genoeg voor winst in Zwanenburg

IVV gaat na vier wedstrijden alleen aan kop in de zondag derde klasse C. De ploeg van Gerrie Breugem is nog altijd foutloos. Op bezoek bij hekkensluiter Zwanenburg maakten de Landsmeerderders geen fout: 0-1. Een doelpunt van Dave Hertog was voldoende voor de drie punten.

Zwanenburg-uit is bekend terrein voor IVV. Vorig seizoen werd op dat veld promotie naar de derde klasse bewerkstelligd en ook dit seizoen wonnen de Landsmeerders, al waren de verschillen deze keer een stuk kleiner. Het puntloze Zwanenburg deed goed mee tegen IVV. Lang ging het ook gelijk op, totdat Dave Hertog vlak voor de theepauze het verschil maakte. In de laatste minuut voor rust liet de spits met een verwoestende uithaal doelman René Jonker kansloos: 0-1.

De tweede helft speelde zich voornamelijk af op het middenveld, waarbij de bezoekers moeite hadden met het harde spel van Zwanenburg. Voor IVV duurde het tot de zeventigste minuut voordat Hertog weer gevaar kon stichten. Nu liet Jonker zich niet passeren. Aan de andere kant was het aan doelman Guus Zuidema te danken dat Zwanenburg niet doeltreffend kon zijn. De Landsmeerders lieten de thuisploeg ook dit seizoen met lege handen achter.

Zwanenburg blijft ook na de vierde wedstrijd puntloos, IVV heeft nog altijd een honderd procent score. Komend weekend krijgt de koploper Sporting Martinus, één van de vier achtervolgers met drie punten minder, op bezoek. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.