Home / Algemeen / Doelpunt Zion Linger voldoende voor drie punten Blauw-Wit Beursbengels

Doelpunt Zion Linger voldoende voor drie punten Blauw-Wit Beursbengels

Blauw-Wit Beursbengels heeft in de zaterdag tweede klasse A afstand genomen van Buitenveldert. Het duel tussen de twee subtoppers, nummers vier en vijf, werd beslist door een strafschop van Zion Linger: 0-1.

De eindstand stond na twintig minuten al op het scorebord. Aanvoerder Tommy Jansen ging achter een halfslachtige terugspeelbal aan, was eerder dan de uitgekomen Buitenveldert-doelman Jules Oomen en werd op de rand van het strafschopgebied onderuit gehaald. De scheidsrechter constateerde dat de overtreding binnen de lijnen werd gemaakt, met dus een strafschop als gevolg. Deze werd perfect binnengeschoten door Zion Linger: 0-1.

Blauw-Wit Beursbengels was iets meer in balbezit, terwijl bij Buitenveldert de dreiging voornamelijk uit spelhervattingen kwam. Na de rust ontspon zich een aantrekkelijke wedstrijd, zonder dat één van beide ploegen echt de controle had. De thuisploeg was opnieuw gevaarlijk uit dode spelmomenten en aan de andere kant zeilde een schot van Erwin Smajic rakelings over.

Tien minuten voor tijd moesten de gasten door een tweede gele kaart voor Henkie Hasselbaink met tien man verder. Dat was voor Buitenveldert het sein om alles op de aanval te gooien. Doelman Youssef el Abdallaoui hield zijn ploeg op de been. Het ene doelpunt in de eerste helft bleek voldoende voor Blauw-Wit Beursbengels en werd de dadendrang van Buitenveldert in de tweede helft niet beloond met een positief resultaat.

De twee ploegen behouden hun plek op de ranglijst, alleen bedraagt het verschil nu vijf punten. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Met dank aan Luc van Bolderick

Send this to a friend