Foto: Jeroen de Kock

Doelpunten ontbreken voor ZSGOWMS tegen Alliance’22

Het was voor trainer Murat Böke bijna ongelooflijk om te zien hoe zijn ZSGOWMS er niet in slaagde om van Alliance’22 te winnen. Kans op kans werd om zeep geholpen door de zondag derdeklasser, dat daardoor genoegen moest nemen met een doelpuntloos gelijkspel.

“Misschien moet ik ze er zelf inschieten.” Gelukkig heeft de oefenmeester nog een gevoel voor humor na het doelpuntloze gelijkspel. “Het is bizar, je krijgt soms flashbacks van vorig seizoen. Ik snap het ook niet. In de voorbereiding doen we het hartstikke goed, tegen sterke tegenstanders, en in de beker scoren we ook veel. Maar in de competitie wil het nog niet lukken. Ik weet niet of het onkunde of pech is. Laten we het voorlopig bij dat laatste houden.”

Als het een wedstrijdje ‘kansen creëren’ was geweest, had ZSGOWMS met twee vingers in de neus gewonnen. Wat dat betreft luisterde de ploeg wel naar Johan Cruijff’s gezegde: ‘Je moet schieten, anders kun je niet scoren’. Volgens Böke kreeg iedereen, op de twee backs en de keeper na, wel een goede mogelijkheid. Het benodigde stukje vernuft in de afronding ontbrak echter. Het doel van de gasten werd veelvuldig onder vuur genomen. Toen de tijd begon te dringen, werden sommige spelers zelfs zo zenuwachtig dat ze elkaar onbedoeld van het scoren weerhielden door meerdere keren in de baan van andermans schot te staan.

En als je niet scoort, kan je ook niet winnen. Dat was de keiharde conclusie die de Amsterdammers voorgeschoteld kregen. Snel zocht Böke naar een uitweg door de blik op de districtsbeker te zetten, dinsdagavond tegen derdeklasser De Blokkers. “Daarin moeten we aan het vertrouwen werken. Er zal heus wel weer een doelpunten vallen. We raken echt nog niet in paniek. Op trainingen halen we immers een behoorlijk hoog niveau en vliegen de doelpunten om je oren. Nu in de wedstrijd nog.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Foto’s Jeroen de Kock

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)