Doelpuntenfestijn bij Arsenal – AMVJ: 6-3

Het werd zaterdagmiddag een doelpuntenfestijn bij Arsenal – AMVJ, met name in de tweede helft. Uiteindelijk stond er een 6-3 eindstand op het scorebord.

Al na vijf minuten stond het 2-0. Arsenal schoot uit de startblokken, terwijl AMVJ nog stond te slapen. De goals waren identiek: een voorzet vanaf rechts en Shadi El Sabrouty maakte het af. Halverwege de eerste helft werden de bezoekers voor het eerst gevaarlijk. Een goede aanval werd opgezet door Milan de Wijs, die Max Krake wist te bereiken aan de rechterkant. Krake speelde Dion Reuvekamp aan, die vervolgens gevloerd werd. Het leverde een vrije trap op een meter of twintig op, die fraai werd binnen gekruld door Jasper Stracke.

Daarna ontstonden er wat kansjes over en weer, maar het was AMVJ dat het dichtst bij nog een goal was in de eerste helft. Bij een nieuwe vrije trap stond Stracke wederom achter de bal. Via de onderkant van de lat kwam de bal terug het veld in, de scheidsrechter oordeelt dat de bal niet achter was geweest. Het bleef dus bij 2-1, dat was ook de ruststand.

Zo goed als Arsenal aan de eerste helft begon, deed AMVJ dat aan de tweede helft. Binnen de minuut wist de ploeg van Ricky Kumar op gelijke hoogte te komen. Na een scrimmage was het Melvin Grootfaam die de bal binnen werkte. Kort daarna had Seranio Austin AMVJ zelfs op voorsprong kunnen zetten, maar zijn poging werd tot corner verwerkt. Meteen daarna herstelde Kobe Wielkens de voorsprong van Arsenal. Nadat Stracke de bal beroerd terugspeelde op doelman Maksim van Ingen, kon Wielkens de bal oppikken en in het doel schuiven. Een paar minuten later was de marge weer twee. Sabrouty werd gevloerd in de zestien en Junior Toretta schoot de 4-2 in de linkerhoek.

Thierry van der Kooye baalt na zijn gemiste penalty

Niet veel later kregen ook de bezoekers een penalty en daarmee de uitgelezen kans om het duel spannend te houden. Thierry van der Kooye werd onderuit gehaald en nam de penalty zelf. Dat bleek geen goed idee: Maringho Kortlevers pakte de strafschop. Het bleek een cruciaal moment in de wedstrijd, want meteen daarna gooide Wielkens de wedstrijd in het slot. Vanaf links wist hij uit een moeilijke hoek de bal fantastisch in de verre hoek te werken. Het duel was gespeeld en met invaller Younes Lunes kreeg de thuisploeg kansen op meer goals. Uiteindelijk viel ook nog de 6-2. Uit een vrije trap van Toretta kopte Kiet Versluys binnen. In de slotminuut scoorde AMVJ ook nog. Wederom een fraaie goal uit een vrije trap, dit keer voor Jeroen Halsema. Maar uiteindelijk was dat slechts voor de statistieken. De drie punten bleven op Sportpark Schinkel.

Arsenal bezet nu de derde plaats en gaat volgende week op bezoek bij Jong Holland. AMVJ staat negende en ontvangt volgende week koploper AFCBekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 2a

Foto’s: Ton van Eenennaam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)