Home / Algemeen / Doelpuntenfestijn bij FC Weesp – DWS
Milano Koenders DWS

Doelpuntenfestijn bij FC Weesp – DWS

Een regenachtige dinsdagavond: het inhaalduel tussen FC Weesp en DWS stond op het programma op een vrijwel leeg sportpark. Het handje vol toeschouwers dat wel aanwezig mocht zijn, zag een vermakelijk duel met 8 goals: 3-5.

FC Weesp, dat de afgelopen twee weekenden niet in actie kon komen vanwege corona, schoot uit de startblokken. Op een eerste poging na vijf minuten kon Arno Copier nog redden, maar een minuut later lag de 1-0 van Marcin Kmiecik al in het doel. De thuisploeg begon de wedstrijd goed, maar kreeg na een kwartier wel een domper te verwerken toen aanvoerder Bart Tijnagel het veld moest verlaten. De middenvelder had eerder in de wedstrijd een bal van dichtbij hard in zijn gezicht gekregen en speelde daarna nog een tijdje door, maar uiteindelijk moest hij zich toch laten wisselen.

Na ongeveer een half uur kwam DWS ook wat beter in de wedstrijd en werd het 1-1 uit een schitterende vrije trap van Milano Koenders vanaf een meter of 25. Daarna kreeg Anass Benhammouch een goede mogelijkheid om de 1-2 te maken, maar hij raakte de voorzet van Noureddine Harrouni niet goed. Snel daarna was het aan de andere kant wel weer raak. Kmiecik nam de bal over op het middenveld, stoomde op en schoof vervolgens keurig de 2-1 binnen. Maar voor rust viel ook nog de 2-2, toen Harrouni de bal vanuit het niets in de verre hoek krulde. Er kwam maar geen einde aan de kansenregen, want vlak voor rust raakte Weesp ook nog de buitenkant van de paal.

Met een 2-2 stand hielden beide ploegen op het veld een korte rust, waarna weer verder gevoetbald werd. Al snel raakte ook DWS het aluminium, na een goede actie van Harrouni en even later eindigde ook een vrije trap van Koenders niet in maar op het doel. Na een uur speeltijd was het wel raak en even was de score bijna niet meer bij te houden. In vijf minuten tijd scoorde DWS plotseling maar liefst drie keer. Twee keer was het Koenders die de goal maakte en de vijfde goal kwam op naam van Benhammouch, die binnenkopte na een voorzet van invaller Rinaigel Ogenio.

Na de 2-5 zakte DWS wat in, de ploeg voelde de wedstrijd van afgelopen zondag nog in de benen en dat was te zien. Daardoor liet het Weesp in de laatste twintig minuten nog hopen op een gelijkspel. Maar het duurde voor Weesp te lang voordat de 3-5 viel. Eerst redde Copier goed in een één op één situatie en even later ging een kansrijke poging van Kmiecik net voorlangs. Tien minuten voor tijd lukte het via Job Vermeulen toch nog om de 3-5 te maken. Het duel werd daarna wat rommelig. De spelers van de thuisploeg raakten wat gefrustreerd en waren het niet altijd eens met de beslissingen van de scheidsrechter, wat resulteerde in een aantal gele kaarten en indirecte vrije trappen. Gescoord werd er niet meer, waardoor DWS met 3 punten terug mocht naar Amsterdam.

Trainer Patrick van Leeuwen was na afloop blij met hoe zijn ploeg zich staande hield: “Het was toch een beetje een slijtageslag, met zondag spelen en nu alweer. Aan het begin en het einde van de wedstrijd zag je dat ook, maar daartussen hebben we het fantastisch gedaan. We hadden hier misschien wel 7 of 8 goals moeten maken, maar verder ben ik heel tevreden.” Komende zondag gaat hij met DWS op bezoek bij zijn oude club Pancratius.

FC Weesp mag tegen DCG proberen de eerste punten van het seizoen te pakken. Hoewel hij dinsdagavond de verliezende trainer was, was Maykel Tak best tevreden: “Dit was pas onze tweede wedstrijd en al een wereld van verschil met het duel met KDO. We hebben aardig gespeeld en genoeg kansen gecreëerd. Als we deze manier van spelen doorzetten en deze energie blijven hanteren, zie ik het rooskleurig in.”

Bekijk hier het hele programma en de stand in Zondag 2b

Foto: Jos Spitteler

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend