Doelpuntenfestijn bij Zwaluwen ’30 – ZOB: 2-8

Uit bij Zwaluwen ’30 heeft ZOB een grote en niet eens geflatteerde overwinning behaald. Ging de eerste helft nog redelijk gelijk op met de betere kansen voor ZOB, de tweede helft was duidelijk dat de gastheren uit Hoorn zeker een klasse minder waren. In de eerste helft had ZOB de mogelijkheden om een grotere voorsprong te nemen, maar werd er nog gefaald in de afwerking. In de tweede helft lieten spits Kid Ronday en verdediger Rowin Mol zich gelden door beiden drie keer te scoren.

De eerste mogelijkheid was voor ZOB, Rowin Mol gaat goed door over de linkerkant, zijn strakke voorzet wordt door de doelman losgelaten, en de afvallende bal wordt door Jasper v d Kroon over het doel geschoten. In de 9e minuut is het wel raak, Stefan van Wonderen passeert op rechts zijn tegenstander, zijn voorzet komt bij Nigel Schaasberg die hard en hoog de 0-1 binnenschiet. In de eerste helft kan Zwaluwen nog redelijk meekomen al is ZOB wel de bovenliggende partij. In de 14e minuut stuurt Kid Ronday vanaf de middenlijn Jasper van der Kroon de diepte in, alleen voor de keeper faalt de jonge aanvaller niet en scoort de 0-2. In de 27e minuut komt Zwaluwen over de linkerkant gevaarlijk door, de aanvaller wordt in het strafschopgebied neergehaald en wijst de scheidsrechter terecht naar de stip. De toegekende strafschop wordt hard en hoog achter de kansloze Tim van Duuren geschoten. Vlak voor de wissel kopt spits Kid Ronday een voorzet van Nigel Schaasberg net naast het doel.

Vlak na de rust komt ZOB al snel tot scoren. Een snelle aanval brengt Rowin Mol alleen voor de keeper die met een lage schuiver in de korte hoek gepasseerd wordt. Niet veel later komt ZOB weer gevaarlijk door, maar nu wordt er in kansrijke positie gemist. Door een fout in de verdediging bij ZOB kan Zwaluwen simpel op 2-3 komen. ZOB blijft de betere ploeg en komt in de 61e minuut op 2-4. Een voorzet op maat van Stefan van Wonderen wordt door Kid Ronday fraai binnen gekopt. Niet veel later wordt de verdediging van Zwaluwen simpel uitgespeeld, Colin Coenderman speelt spits Kid Ronday aan die simpel de 2-5 kan scoren. Zwaluwen komt er nu helemaal niet meer aan te pas, en in de 83e minuut speelt Jasper van der Kroon met een steekpass Kid Ronday aan die beheerst de 2-6 scoort, en zijn hattrick compleet maakt.

In de slotfase van de wedstrijd komt ZOB nog twee keer tot scoren via verdediger Rowin Mol. Een corner van Wouter van Os wordt door Mol bij de tweede paal binnen gekopt, en niet veel later stuurt de ingevallen Raphaelleo Baal met een bekeken pass Mol alleen op de keeper af die beheerst de 2-8 en zijn derde treffer scoort. Een zeer ruime en niet eens geflatteerde uitslag waarmee ZOB zich plaatst voor de volgende ronde van de beker. Ook Zwaluwen 30 dat op de tweede plaats staat is niet meer te achterhalen door de concurrentie en plaatst zich dus ook voor de volgende ronde van de beker. Zaterdag speelt ZOB de eerste competitiewedstrijd uit bij BOL, en dan kan de ploeg van de trainers Hans Schakel en Raoul Nectar laten zien dat het er ook staat tegen betere tegenstanders.

Tekst: Jan van der Molen