Doelpuntenmachine Heij is bij WV-HEDW niet te stoppen: “We kwamen in een flow terecht”

WV-HEDW zette dit seizoen de eerste negen competitiewedstrijden om in een overwinning, waardoor het vooralsnog zes punten meer heeft dan achtervolger Nootdorp. Joost Heij was belangrijk voor zijn ploeg. De aanvaller maakte al zeven doelpunten voor de eersteklasser. “We zijn met elkaar goed bezig”, oordeelt Heij.

De Amsterdammers draaiden de afgelopen jaren vaker bovenin de eerste klasse mee, maar zelden was de ploeg zo overtuigend in de eerste seizoenshelft. WV-HEDW heeft de wedstrijden goed onder controle en beschikt over meerdere spelers die een doelpunt kunnen maken. “Het voordeel is dat de kern van de selectie uit jongens bestaat die al vier jaar met elkaar samenspelen. We weten wat we aan elkaar hebben en kennen elkaars sterke punten. Dan kan je vanaf de eerste wedstrijd daarop verder bouwen.”

Waar WV-HEDW in de eerste duels in de competitie wat geluk nodig had om de overwinning te vieren, liet de ploeg steeds meer overtuiging zien. “We kwamen in een flow terecht, waardoor we de wedstrijden eenvoudig wonnen. Dat hebben we vooralsnog lang weten vast te houden. Naar mijn mening beschikken we over een brede, maar eveneens kwalitatieve selectie, waarbij veel spelers met elkaar concurreren. Tegelijkertijd is het winnen van de eerste negen wedstrijden wel erg uitzonderlijk.”

Heij was dit seizoen van grote waarde voor WV-HEDW. De topschutter zorgde voor zeven doelpunten, waarbij hij meermaals goed was voor de openingstreffer. “Tegen Zwaluwen scoorde ik zelfs vier keer. Dan loopt de teller snel op. Ik ben wat dat betreft zeker in vorm, al heb ik mijn teamgenoten natuurlijk nodig om dit te laten zien.” Het eerste doelpunt tegen AFC vindt Heij vooralsnog de mooiste treffer. “Vanaf 25 meter schoot ik in de rechter benedenhoek raak. Met de Amsterdamse derby, die normaliter lastig is, was het een zeer belangrijk moment.”

De Amsterdamse vereniging ligt dan ook op koers om voor promotie naar de Hoofdklasse te gaan. Heij merkt dat het vertrouwen binnen het team groot is. “Aan alles merk je dat dit team klaar is voor een stap hogerop. We voelen dat we niet kunnen verliezen, maar daar ligt direct het grootste gevaar. Het is belangrijk om niet op halve kracht te voetballen, want tegenstanders kunnen altijd verrassen. Binnen de selectie spreekt iedereen echter tegen elkaar uit dat we voor het kampioenschap moeten gaan.” De aanvaller hoopt zelf boven de twintig doelpunten uit te komen. “We moeten elkaar scherp houden en alles uit dit team halen wat erin zit. Dit team is zeker in staat om kampioen te worden, maar we moeten het eerst laten zien. Daar gaan we voor.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)