Home / slideshow / Doelpuntenspektakel bij HBOK (10-2)

Doelpuntenspektakel bij HBOK (10-2)

Na de remise vorige week op bezoek bij SV Marken heeft HBOK deze zaterdag het visitekaartje afgegeven. In een duel met vele goals werd FC Zaandam met 10-2 van de mat gespeeld.

HBOK begon de wedstrijd met enkele wijzigingen. In de warming-up was Allon Koene uitgevallen, zijn positie werd overgenomen door Donny Ruder. Romello Austin was er na zijn schorsing weer bij, terwijl Jeffrey Bok weer volledig fit was na zijn blessure. Na vijf minuten lag de openingstreffer al in het net: Dennis Kaars opende het bal. Dezelfde Kaars verdubbelde binnen twee minuten de score: 2-0. Wel deden de bezoekers iets terug. Na een rappe aanval maakte Zino Hartgers de aansluitingstreffer (2-1). Binnen het eerste kwartier stond het 3-2. Eerst schoot Max Sajet binnen: 3-1 voor HBOK. Alleen maakte David Zwiebel (voormalig speler van HBOK) weer de aansluitingstreffer: 3-2.

Het eerste kwartier was dus doelpuntrijk, in de periode daarna waren er even geen treffers. Wel drong HBOK aan en kreeg het een paar mogelijkheden. De grootste kans was voor Kaars, hij zag zijn schot tegen de paal uiteenspatten. Tien minuten voor rust kreeg linksbuiten Austin het op zijn heupen. Aan de rand van de Zaanse zestien omspeelde hij zijn tegenstander, waarna hij nog een verdediger kwijt raakte. Vervolgens schoot Austin, zijn schot werd nog wel getoucheerd door een Zaans been, maar was daardoor juist onhoudbaar voor de keeper: 4-2. Twee minuten later weer Austin met een goede passeerbeweging. Op een paar meter voor de achterlijn schoot hij de bal hoog in de winkelhaak en maakte de 5-2. Binnen de minuut voltooide hij zijn hattrick. Op het gladde veld werd hij diep gestuurd. Met zijn snelheid schudde Austin de tegenstander af en oog-in-oog met de doelman faalde hij niet: 6-2. Voor rust werd het zelfs nog 7-2. Rechtsback Nerivio Kasanwirjo kwam mee op en deed mee aan het positiespel. Van een meter of twintig besloot de aanvallende verdediger uit te halen. Zijn schot zeilde binnen en werd de ruststand op 7-2 gebracht.

Na rust bleef HBOK de bovenliggende partij. Halverwege de tweede helft maakte Austin zijn vierde van de wedstrijd. Met het hoofd bracht hij de stand naar een 8-2 voorsprong. De thuisploeg bleef aanzetten en bleef door combineren. De spelers waren gretig om meer goals te scoren. Jeffrey Bok ging de combinatie met Kaars aan en kreeg de bal terug. De buitenspeler schoot de bal feilloos binnen: 9-2. Aangever Kaars dacht daarna de 10-2 te maken, maar zijn lob raakte de lat. Wel wist Bok HBOK naar de dubbele cijfers te schieten, hij wist de tiende Zunderdorpse treffer te maken.

HBOK-trainer Kai Meeuwsse kon na afloop niet meer dan hartstikke tevreden zijn. “Na een mindere start vorige week, kan je vandaag een hartstikke tevreden trainer zien. Het wordt dan 10-2, maar we hebben zelfs nog kansen op meer gehad. De HBOK-trein begint op stoom te komen.”

Volgende week gaat HBOK op bezoek bij Waterwijk, dat zaterdag pas voor het eerst in actie kwam. Het won met 0-2 bij EDO.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 2a

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)