Doelpuntloos duel tussen Ouderkerk en TOB

Ouderkerk had er tot zaterdag vijf competitiewedstrijden opzitten (2x winst, 1x gelijkspel en 2x verlies en een doelsaldo van -3). Tegenstander dit weekend was het bezoekende Rksv TOB uit Tuindorp Oostzaan. In 1947 opgericht als Tuindorp Oostzaanse Boys maar dat veranderde een kleine tien jaar later in Trouw Ons Beginsel, omdat intussen ook dames lid van de (omni-)vereniging waren geworden. TOB – vorig seizoen nog vierdeklasser – had intussen vier competitiewedstrijden achter de rug (1x winst, 1x gelijkspel en 2x verlies. Doelsaldo -1). Gezien deze statistieken zou het best eens een spannende pot kunnen worden.

Het lijkt een repeterend verhaal voor Ouderkerk. Maar nog vóór het beginsignaal van scheidsrechter Michel Baist moest spits Nick van Nieuwkerk tijdens de warming-up, door een eerder opgelopen blessure, alsnog afhaken. Hierdoor moest coach Hans Verhoogt dit keer zijn centrumverdediger Senna Hamel noodgedwongen in de spits posteren. Later moest in de 33e minuut ook middenvelder Jim Kleine Staarman met een knieblessure de strijd staken. Ouderkerk bleef verder ongeluk want datzelfde lot verging ook Thijs de Dood eveneens met een pijnlijke knie (10 minuten voor tijd). “Wat dat betreft zitten we in de hoek waar de klappen vallen en de ziekenboeg zat al zo vol”, verzuchtte coach Hans Verhoogt na afloop. Bij TOB viel spelverdeler Adil Boukris de avond voor de wedstrijd met een enkel blessure af terwijl het door eerder opgelopen blessures ook nog Jelle Braaksma en Sergay Gemin alsmede Nick Koch ontbraken.

Ouderkerk kwam goed uit de startblokken was gekomen en probeerde TOB direct onder druk te zetten. De formatie van Remco van Twiller had er voor gekozen de tegenstander te laten komen en met snelle uitvallen te verassen. Beide teams kwamen echter niet tot goede doelkansen. Met name over de linkerflank -met als eindstation Sharief Toussaint- werd geregeld de aanval opgezocht: snel en met prima combinaties uitgevoerd. Tot een doelpunt leidde dat evenwel niet. Ook niet in de achtste minuut toen aanvoerder Thijs de Dood van grote afstand een poging waagde, maar de bal rakelings langs de kruising het doel mistte.

Na een kwartier kroop TOB iets meer uit zijn schulp en verplaatste het veldspel zich voornamelijk rond de middenlijn. Niet echt vermakelijk en spannend, hoewel in de 24e minuut (uit het niets) de achterhoede van de thuisploeg door het oog van de naald kroop. Op korte afstand en vrij vóór het doel van keeper Dax de Wit verdween de bal hoog over. En het was dezelfde doelman die op slag van rust ongelukkig uitverdedigde en de tegenstander een uitstekende scoringskans bood. De Wit herstelde het zelf door met een uiterste poging de openingstreffer te voorkomen. Ruststand 0-0.

Na de thee eenzelfde spelbeeld. Ook nu weer lag het accent voornamelijk op het middenveld en werd het voor de beide doelen niet echt gevaarlijk. Beide goalies hadden dan ook nauwelijks nog wat te doen. Een kwartier voor tijd zou dat echter veranderen en kreeg de thuisploeg wegens hands binnen het strafschopgebied een penalty toegewezen. Dit buitenkansje werd evenwel door Charlie den Hertog niet benut. Zijn inzet werd door de TOB-doelman Giorgio Kuiper knap gepareerd, zodat de brilstand op het scorebord bleef staan.

Na 90 minuten was dat nog steeds het geval omdat er in het verdere verloop van de wedstrijd evenmin werd gescoord. Vlak voor tijd ontving Mario Zanetti de rode kaart na het onderuit halen van Paul Bekker op het middenveld. Het overtal bracht TOB heen doelrijpe kansen meer zodat de wedstrijd eindigde zoals deze begon.

Volgende week zaterdag gaat Ouderkerk op bezoek bij hekkensluiter FC Weesp. Voor TOB wacht een thuiswedstrijd tegen Amstelveen Heemraad.

Bron: Rob van ’t Veer
Foto’s: Minke Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)