IVV Landsmeer

Doelpuntloze topper tussen IVV en HBC

Zondag stonden twee topwedstrijden in de eerste klasse op het programma. Nummer 2 AGB trof nummer 3 Hoofddorp, en nummer 4 IVV kreeg bezoek van koploper HBC. De Landsmeerders hielden de koploper uiteindelijk op een 0-0 gelijkspel.

Vroeg in de wedstrijd leek IVV zelfs even goede kans te hebben op de overwinning. De ploeg was dreigend en vond via Daniël Schermer het net, maar zijn goal werd afgekeurd. Hoe verder de wedstrijd vorderde, hoe lastiger IVV het kreeg. HBC maakte het de thuisploeg behoorlijk lastig.

Het resulteerde erin dat de Landsmeerders noodgedwongen vooral lange ballen speelden en in de tweede helft nauwelijks op de vijandelijke helft kwamen. Na rust greep Mitchel Dijkstra meerdere keren goed in om zijn ploeg op de been te houden. IVV stond achterin goed en wist de koploper van scoren af te houden.

Zo hield het een punt over aan de topper en zorgt het er bovendien voor dat het bovenin spannend blijft. HBC leidt met 36 punten, gevolgd door AGB op 32, daarachter Kolping Boys op 3o. Hoofddorp en IVV maken met beiden 29 punten de top vijf compleet. En laten die ploegen elkaar volgende week nou ook precies typen. IVV strijdt dan bovendien nog om de tweede periodetitel, waarin het net zoveel punten heeft als Kolping Boys. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 1a