Doelpuntrijk gelijkspel voor FC Weesp bij Theole: 4-4

In een doelpuntrijk duel met Theole heeft FC Weesp een punt gepakt. Na 90 minuten stond er een 4-4 stand op het scorebord, waar Weesp gezien het scoreverloop goed mee kon leven.

Al na 10 minuten stond Weesp namelijk op een 2-0 achterstand, maar daarna wist de ploeg zich te herpakken. Uit een vrije trap van Job Vermeulen maakte het de aansluitingstreffer. Maar Theole vergrootte het verschil weer naar twee, met een goal die uit een corner bij de eerste paal werd binnen gekopt. Met hard werken lukte het de bezoekers voor rust om weer de aansluiting te vinden. Vanaf de rand van de zestien schoot Milan Geertsma de 3-2 binnen.

“In de rust hebben we het vervolgens iets aanvallender neergezet, om te kijken of we toch in ieder geval een puntje konden pakken”, vertelt Dick-Jan Ente. Dat wierp zijn vruchten af, want FC Weesp kwam op 3-3. Na een goede actie van Geertsma bracht hij de bal bij Moustafa Jabi, die het netjes afrondde. “Met die stand waren we tevreden en we besloten het zo te laten staan en niet nog aanvallender te gaan spelen”, aldus Ente, die zijn ploeg uiteindelijk toch zelfs op voorsprong zag komen. Floris Lukken werd onderuit gehaald door de doelman van Theole en Geertsma benutte de gegeven penalty. In blessuretijd ging echter ook aan de andere kant de bal op de stip, waardoor het alsnog 4-4 werd.

Toch kon Ente daar niet lang om treuren: “Dat waren echt bonuspunten geweest. Met dit resultaat moeten we gewoon tevreden zijn. Op de eerste tien minuten na hebben we weer een goede wedstrijd neergezet.” Zo wist Weesp toch alweer voor de vijfde keer dit seizoen een resultaat te boeken, voor een ploeg die handhaving als doelstelling heeft een prima score. Volgende week zijn de Weespers vrij, daarna wacht een bezoek aan nummer 12 Nieuw Utrecht.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 2b 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)