fbpx
Home / Zaterdag 2a / Doelpuntrijk gelijkspel voor Purmersteijn bij FC Zaandam

Doelpuntrijk gelijkspel voor Purmersteijn bij FC Zaandam

Purmersteijn ging zaterdag op bezoek bij FC Zaandam. “Om optimaal in het spoor te blijven voor de 1e periode, zullen de 3 punten mee moeten naar Purmerend. FC Zaandam is een ervaren, slimme ploeg met veel spelers in de gelederen en met een rugzak vol speelminuten op hoog niveau. Half werk zal onvoldoende zijn voor een goed resultaat”, vertelde trainer Lars Keppel vooraf. Uiteindelijk werd het slechts één punt voor Purmersteijn, het duel eindigde in 4-4.

FC Zaandam zette vanaf de aftrap direct druk en wilde het Purmersteijn zo moeilijk mogelijk maken. Toch was het Purmersteijn dat door Niels Eijkenaar op voorsprong kwam. FC Zaandam herpakte zich en drukte de defensie van Purmersteijn steeds verder naar achteren. Al vrij snel stond dan ook de 1-1 op het bord en kregen de mannen van trainer Axwijk het gevoel dat er meer te halen viel op eigen veld. De thuisploeg bleef goed druk zetten, wat uiteindelijk resulteerde in een strafschop. Daarbij had doelman Patrick Sombroek het nakijken: 2-1. Purmersteijn had het moeilijk en liet Zaandam ook de 3-1 maken. Dat was ook de ruststand.

Hoewel de marge inmiddels 2 goals was, gaf Purmersteijn zich niet gewonnen. Nu was het juist de ploeg van Keppel die druk zette. Raffie Baal dook voor het doel op werkte de voorzet van Achraf Nazih in het doel: 3-2. De druk werd opgevoerd en dat resulteerde in de 3-3. Lorenzo Rijmers was mee opgestoomd en bediende Eijkenaar, die de bal in het doel kopte. Het leek niet op te kunnen voor Purmersteijn, dat de 3-1 achterstand ook nog omboog naar een 3-4 voorsprong. Het was weer Eijkenaar die wist te scoren.

Maar Zaandam wilde niet met legen handen blijven staan en dat deed het dan ook niet. Het maakte de 4-4 en ging daarna nog brutaal op jacht naar de 5-4. Die viel echter niet meer. Purmersteijn bezet de tweede plaats in Zaterdag 2a en ontvangt volgende week koploper AMVJ. Omdat OSV nog een wedstrijd te goed heeft, is nog niet zeker of volgende week ook de beslissing valt om de periodetitel.

Bekijk hier alle uitslagen en de tussenstand in Zaterdag 2a

Verslag en foto: Jeroen Hijlkema

Send this to a friend