Doelpuntrijke degradatiekraker tussen OSV en EVC


Zaterdagmiddag ging OSV op bezoek bij hekkensluiter EVC. Een belangrijk duel in de degradatiestrijd, want het verschil tussen beide ploegen was 4 punten. Bij een nederlaag zou OSV zich nog serieus zorgen moeten maken, terwijl bij winst directe degradatie zo goed als vermeden zou zijn. Maar het werd uiteindelijk 4-4.

OSV kwam in de eerste helft op een 0-2 voorsprong. Twee voorzetten vanaf de rechterkant werden door de Edammers zelf binnen gelopen. Het zag er dus goed uit voor OSV, al kwam de thuisploeg voor rust via Ronald Schut nog wel terug.

“Maar we hadden het onder controle in de eerste helft en lieten aardig voetbal zien. In het begin van de tweede helft eigenlijk hetzelfde, maar dan laten we ze helemaal terug en uiteindelijk zelfs voor komen, met drie identieke goals”, baalde Maurice Renger na afloop.

Eerst had Eduard Lulaj op aangeven van Raphael Fraser de marge weer teruggebracht naar twee, maar daarna ging het dus helemaal mis en kon EVC nog 3 goals maken. “Drie keer leggen ze de bal achter onze verdediging en drie keer staan wij te slapen.” Uiteindelijk mocht OSV dan ook niet klagen dat het in blessuretijd nog de kans kreeg om de 4-4 te maken. De bal ging terecht op de stip en Davey de Haze benutte de penalty. 

Zo werd er in ieder geval niet verloren. “Dat is ook het enige goede aan vandaag, dat EVC niet dichterbij is gekomen. Als je twee keer met twee goals voor staat, mag je dat natuurlijk niet weggeven.”

Volgend weekend is OSV zelf vrij en zal het vol spanning kijken naar wat AFC en EVC doen. AFC zou op gelijke hoogte met OSV kunnen komen, EVC op 1 punt. “Het worden nog hele spannende weken inderdaad. Over twee weken tegen Zwaluwen ‘30 hopen we ons in ieder geval te verzekeren van de nacompetitie, zodat we ons daarop kunnen gaan richten.” 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OSV