Doelpuntrijk gelijkspel bij AFC – Monnickendam

De zaterdagselectie van AFC en Monnickendam hebben in een doelpuntrijk duel gelijk gespeeld: 3-3.

AFC begon goed aan de wedstrijd en kwam al na 5 minuten op voorsprong via aanvoerder David Vorst. Even later werd het via Daan Pruim echter 1-1. Het was van beide kanten en wat slordige wedstrijd zonder al te veel grote kansen, maar na een half uur kreeg Monnickendam de uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Pruim werd naar de grond gewerkt en de bal ging op de stip. Hij benutte zelf de strafschop. Vlak voor rust werd het weer gelijk, toen Faisal Zakaria via de binnenkant van de paal er 2-2 van maakte.

Na rust bleef het lang spannend. Uiteindelijk dacht Monncikendam de drie punten mee te nemen toen Kik Braspenning er een paar minuten voor tijd 2-3 van maakte. Maar dat ging niet door, want Amine Khattala maakte de 3-3. Overigens eindigde AFC het duel met tien man, omdat Dwight Tiendalli twee keer geel had gekregen.

AFC bezet nu de vierde plaats en gaat volgende week op bezoek bij Waterwijk. Monnickendam staat tweede en ontmoet volgende week koploper HBOK. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 2a

Foto’s: Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC