Doelpuntrijke maar moeizame zege voor Ouderkerk

Vorige week kreeg Ouderkerk tegen Amstelveen/Heemraad een 1-6 nederlaag om de oren. Deze zaterdag kon de ploeg zich herstellen in het inhaalduel met Hoofddorp, dat de voorlaatste plaats bezet in de derde klasse.

Maar het eerste half uur deed anders vermoeden, want met 30 minuten op de klok stonden de Hoofddorpers met maar liefst 3-0 voor. De eerste was een frommelgoal na een kwartier. Halverwege de eerste helft was Thijs de Dood met een kopbal uit een corner dichtbij de gelijkmaker, maar de bal ging net over. Een minuut later scoorde Hoofddorp op soortgelijke wijze wel. Een paar minuten later werd het ook 3-0, toen Dax de Wit van een meter of 25 werd verslagen.

Wederom leek een stevige nederlaag voor Ouderkerk in de maak, maar dit keer richtte de ploeg zich op. Snel na de 3-0 viel de 3-1. Sharief Toussaint wist met een bekeken pass Daan van Unen te bereiken, die de eerste Ouderkerkse goal maakte. Voor rust viel ook nog de aansluitingstreffer. Een vrije trap van Anthony Voskuilen werd door Roy La Grouw verlengd en zo binnen gewerkt.

Na rust deed Ouderkerk er alles aan om het duel definitief om te buigen. Toch duurde het nog even voor de gelijkmaker viel, dat was in de 64e minuut. Kelvin Nlandu speelde zijn tegenstander handig uit op de rand van de zestien en maakte de 3-3. Snel daarna kwam Ouderkerk op voorsprong via Toussaint. Daarna bleek Ouderkerk de fitste van de twee ploegen en kon het via wederom Toussaint ook nog de 3-5 maken.

Zo kon Ouderkerk na een beroerde start toch tevreden terugblikken: “Ik had verwacht dat we er als team gelijk op zouden klappen, maar het tegendeel was het geval. Gelukkig dat we ons na de 0-3 snel wisten te herpakken en voor de manier waarop verdienen de jongens een compliment”, aldus Verhoogt. Volgende week is Ouderkerk vrij, daarna vervolgt het de competitie op Marken. Bekijk hier de stand en het programma in Zaterdag 3b

Bron: Rob van ’t Veer

Foto’s: Minke Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)