Gelijkspel in Badhoevedorp voor DCG

Doelpuntrijke streekderby en wilskracht helpen SCPB’22 en DCG niet vooruit

Geplaagd SCPB’22 kan DCG niet aan de kant zetten: ‘De jongens hebben gestreden’

In Badhoevedorp had DCG zondagmiddag in grote delen het betere van het spel. Anwar Akrouh en Ismail Bouhalhoul wisten het net te vinden voor de Amsterdammers. Mike Ruijter en Dave Hertog waren voor SCPB trefzeker en Jeremy van Empelen mocht inrukken met een dubbele gele kaart. In de 2-2 kon iedereen zich wel verzoenen, het was voor SCPB het maximaal haalbare.

Een strijdend SCPB heeft met tien man een gelijkspel uit het vuur gesleept tegen DCG. Na een 2-1 achterstand wist de club uit Amsterdam terug te komen naar 2-2. Een spannend halfuur met tien man overleefde het elftal van Danny Hijzelendoorn niet voor het volle pond, maar kreeg alsnog een beetje loon na arbeid.

De wedstrijd tegen DCG stond voor SCPB in het teken van consolidatie van de positie in de top van de tweede klasse B. DCG staat op ruime afstand, een stevige positie in de middenmoot. Mike Ruijter schoot voor de thuisploeg de 1-1 op het bord, nadat Anwar Akrouh zijn team na een goede eerste helft op een verdiende 0-1 had gebracht. DCG speelde heel erg sterk en was de dominante ploeg onder de (vliegtuig)-rook van Schiphol.

De ruststand van 1-1 was het maximale, want SCPB heeft het lastig tegen het – fysieke en technisch vaardige – DCG en dan is de 1-1 tussenstand een opsteker. Beide teams kregen wat mogelijkheden, overdreven was het niet. Met een fris gemoed gaat de thuisploeg desondanks de tweede helft in. Hijzelendoorn: ,,Wij komen een stuk beter uit de kleedkamer. We waren rustiger aan de bal en stonden goed als zij probeerden erover te gaan. We hadden DCG gelijk bij de strot en het was wachten op een doelpunt aan onze zijde”

Na bijna een uur voetbal in de tweede helft krijgt van Empelen rood, nadat hij een ‘oliedomme’ overtreding maakte en daarvoor zijn tweede gele kaart getoond kreeg. Hijzelendoorn was het eens: “Een gele kaart was op zijn plek, en de scheids geeft dan vervolgens rood omdat het zijn tweede bleek. Dan moeten we ruim vijfendertig minuten verder met tien man”.

Rood!

De Amsterdammers weten met elf tegen tien niet echt door te drukken; SCPB staat goed georganiseerd en haalt goed de angel uit de aanval van DCG. Maar vlak voor tijd bezwijkt de ploeg toch, nadat Dave Hertog eerst nog de 2-1 had gemaakt: ‘We zagen de 2-2 niet aankomen, het doelpunt viel ook uit het niets. Mooi doelpunt van Ismail Bouhalhoul”.

Hijzelendoorn wijt de remise niet alleen aan pech. ,Nee, ik vond ons vandaag niet goed genoeg. Wij kunnen veel beter, we moeten veel beter als we ons zelf zo goed vinden. Wel hebben de spelers echt karakter getoond en gestreden met tien man, hard gewerkt en daar ben ik goed over te spreken. Het was van beide kanten in de tweede helft niet heel goed meer, na de rode kaart. DCG was misschien nog wel het dichtste bij de 2-3 en sleep je gelukkig nog een punt in de wacht”.

Klus ten dele geklaard

“Desondanks is het voor ons twee punten te weinig, het gat met de koploper is groter geworden. Een punt was wel maximaal voor ons en dat is pijnlijk. Laat dit ook een wake-up call zijn. Ik was best wat emotioneel vandaag in de rust, dat gebeurt mij eigenlijk nooit, maar dit overkwam mij omdat vooral de eerste helft in veel opzichten niet goed was en we blijkbaar steeds tegen de zelfde steen aanstoten. Er moet bewustwording komen dat we elke wedstrijd alles moeten geven”.

Foto’s: Mario Wormhoudt

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B