Doelpuntrijke tweede helft brengt Arsenal overwinning tegen Waterwijk

Tegen een 0-2 achterstand aankijken, maar uiteindelijk met een 4-2 zege van het veld stappen. Dat deed Arsenal deze zaterdag en er waren dan ook veel blije gezichten op Sportpark De Schinkel. Voor Waterwijk was het een pijnlijke tweede helft, na het missen van de mogelijkheden op de derde en vierde treffer. Tien Almeerse spelers stapten van het veld af, nadat ze na de thee vier tegentreffers moesten incasseren.

Arsenal had in het eerste deel van de eerste helft merendeels de bal en wist enkele kansen te creëren, zoals een kopbal van Arsenal-spits Kiet Versluys. Echter bleef de verdediging van Waterwijk overeind. De bezoekers dachten na een goede uitbraak op voorsprong te komen, want aanvaller Tim Klaasen-Bos deed het net bollen. Het feest ging niet door, want arbiter Niels Bos keurde de treffer wegens buitenspel af. Waterwijk begon ook iets meer uit hun schulp te krijgen en werd dreigender naar het doel van Arsenal toe. Wel werd de wedstrijd vooral op het middenveld uitgevochten, waarna er een uitbraak naar een doel volgde.

Arsenal-spelmaker Junior Torreta dacht de score te openen. Hij ging achter de bal staan voor een vrije trap, maar dit was een ingestudeerde variant. Hij combineerde met een teamgenoot en haalde uit. De bal ging richting de bovenhoek, maar Waterwijk-goalie Gijs Roelofsen tikte het projectiel over de lat heen. Een paar minuten later mocht Waterwijk aan de andere kant aanleggen voor een vrije trap. Deze inzet werd gekeerd door keeper Floris Schievink, waarna hij de rebound in het vijfmetergebied ook nog keert. Arsenal kreeg de bal niet goed weg, want van een afstand kon Kai van Essen uithalen. De inzet van de jongeling vloog zeer fraai binnen en hij zette zijn team op een 0-1 voorsprong. Voor rust werd de score nog verdubbeld. De sterke Waterwijk-spits Lesley Vlieger bediende Klaasen-Bos, dit keer wist hij wel reglementair te scoren: 0-2.

Na de pauze kreeg Waterwijk nog een paar mogelijkheden op meer. Vanaf de linkerkant werd Klaasen-Bos diep gestuurd. De rappe aanvaller ontweek een Arsenal tegenstander en legde de bal af op zijn meegekomen ploeggenoot. Echter kon hij niet de bal goed raken, waardoor het rollertje enkele meters naast ging. Dit was de kans op de derde treffer.

Zoals vaker viel de goal daarna aan de andere kant. Voorbereidend werk van Corentin Mounié zorgde ervoor dat Torreta de 1-2 wist te maken. Waterwijk-keeper Roelofsen was kansloos op het van richting veranderde schot. De bezoekers hadden direct wat terug kunnen doen na een uitbraak, maar ditmaal trof de inzet van Klaasen-Bos Arsenal-keeper Schievink. Dezelfde Klaasen-Bos werd daarna met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd, nadat hij arbiter Bos een cynisch applausje had gegeven. 

De gashendel, welke in de tweede helft bij Arsenal al openstond, ging nu verder open. De thuisploeg had door dat er een resultaat te behalen was. Uit de eerst volgende hoekschop kopte Justin Sporkslede de gelijkmaker tegen de touwen: 2-2. Arsenal drukte door en invaller Marvin Samseer pikte zijn goal mee. Een bal werd goed over de laatste linie van Waterwijk gelepeld. Holwijn kwam voor zijn tegenstander en tekende voor de 3-2. In de slotfase maakte Samseer nog een hele mooie goal. In de middencirkel zag hij doelman Roelofsen te ver voor zijn doel staan. Met een fraaie boogbal zette hij de 4-2 op het scorebord.

Bij Waterwijk had aanvoerder Jimmy de Haas ook nog zijn tweede gele kaart gekregen, zo bleek uit het wedstrijdformulier. Hij zal daarom de thuiswedstrijd tegen AFC (zat) missen. Arsenal speelt volgend weekend bij OSV. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 2a

Bekijk hier meer foto’s van de wedstrijd

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!