Doelpuntrijke zege voor Arsenal in Haarlem

Veel goals vielen er in Haarlem bij het duel tussen de plaatselijke Olympia en Arsenal. Bij rust ging de thuisploeg nog aan de leiding, terwijl Arsenal vlak aan het eind van de reguliere speeltijd 1-4 voor stond. Toch maakte Arsenal het zichzelf nog lastig, want Olympia kon tot 3-4 terugkomen.

Arsenal-trainer Imro Wielkens zag dat beide ploegen in de eerste helft aftastend waren. Zijn ploeg had wel meer de bal en de kansen op de openingstreffer. Het was de thuisploeg die via de omschakeling gevaar probeerde te stichten. Olympia kwam in de eerste helft op een 1-0 voorsprong door Sami Haouam.

Na de pauze keerden de bezoekers uit Amsterdam het om. Corentin Mounié maakte de gelijkmaker, terwijl Kobe Wielkens Arsenal aan de leiding bracht. En toen moest Frank Schilder inrukken na aanmerkingen op de arbitrale leiding. Hierdoor kreeg Arsenal een numeriek overwicht. “Dat hebben we goed uitgespeeld, want we liepen toen uit naar een 1-4 voorsprong tot de blessuretijd”, vertelt trainer Wielkens. Marwin Samseer scoorde de derde Amsterdamse treffer, terwijl Mounié zijn tweede treffer van de middag maakte.

Wel kon de thuisploeg in de blessuretijd terugkomen, waardoor er een 3-4 eindstand op het wedstrijdformulier werd ingevuld. En daar baalde de oefenmeester van. “We hebben het onszelf moeilijk gemaakt, terwijl er al kansen waren om naar een 5-1 en een 6-1 voorsprong uit te lopen. In de slotfase werd het te gemakzuchtig en dat is zonde.”

Maar Arsenal kon wel weer drie punten bijschrijven en blijft zo aangehaakt bovenin. Volgende week speelt het tegen concurrent Always Forward, dat een puntje meer heeft. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 2a

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)