Doelpuntrijke zege voor Arsenal op AFC

AFC heeft zichzelf een slechte dienste bewezen in de titelstrijd. Vorige week deed het nog goede zaken door concurrent DVVA te verslaan, nu ging het met 4-3 onderuit bij Arsenal.

De thuisploeg schoot uit de startblokken en stond al na vijf minuten op een 2-0 voorsprong. Eerst scoorde Kiet Versluys met een afstandsschot even even later verdubbelde hij de score na een goede aanval over links. AFC werd flink overrompeld en zag een schot van Daniël Rasche nog net naast zeilen, anders was het ook nog zomaar 3-0 geworden.

Na een klein kwartier kwam AFC wat meer in de wedstrijd en na een aanval over links was Max de Bruijne dicht bij de 1-0. Hij besloot echter om de bal breed te leggen in plaats van zelf te schieten, waarna de kans verkeken was. Aan de andere kant kon Jesse Goes nog net zijn hand achter een inzet van Junior Toretta krijgen, die aan iedereen was ontsnapt.

Daarna ging de storm wat liggen en met een klein half uur op de klok maakte AFC via De Bruijne de 2-1. De grensrechter van Arsenal vlagde, maar daar wilde de scheidsrechter -terecht- niets van weten. AFC leek de wedstrijd steeds meer naar zich toe te trekken, tot vlam voor rust. Justin Swart vloerde de doorgebroken. Versluys en mocht met rood vertrekken. Het leidde tot frustraties onderling bij AFC en de vrije trap die volgde werd door Goes verwerkt tot corner. Uit die corner volgde de 3-1, binnen gekopt door Jan Roeters.

Toen de tweede helft zo’n tien minuten aan de gang was, vergrootte Arsenal de marge zelfs naar drie. Een schitterende voorzet van Capleton Muinguillo kon worden ingekopt door Kobe Wielkens. Maar AFC rechtte de rug en kwam al snel op 4-2 dankzij een afstandsschot van Milan Eliasar. Hoewel AFC in ondert was, was de wedstrijd dus nog zeker niet gedaan. Een kwartier voor tijd konden de bezoekers de aansluitingstreffer maken, toen de bal op de stip ging. De Bruijne benutte de strafschop.

In het laatste kwartier bleef het spannend. AFC ging op jacht naar de 4-4 en gaf Arsenal daarbij logischerwijs vanzelf veel ruimte voor de omschakeling. De ploeg van Imro Wielkens ging daar echter slecht mee om en speelde de counters steeds niet goed uit. Zo bleef het tot het einde spannend, maar Arsenal trok de drie punten over de streep.

Het doet daardoor goede zaken in de strijd om een nacompetitieplek, terwijl koploper AFC zijn voorsprong op DVVA ziet slinken. Die ploeg stelde zaterdag de tweede plaats en daarmee directe promotie naar de eerste klasse veilig. Bekijk hier de stand en het programma in Zaterdag 2a 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)