Doelstelling behaald: Real Sranang ook volgend jaar derdeklasser

Real Sranang werd negende in de derde klasse en had in een normaal seizoen de doelstelling behaald: als promovendus handhaven op een hoger niveau. Door de versterkte degradatieregeling moest het team met Surinaamse roots toch nog in de nacompetitie aan de slag. In de eerste wedstrijd werd Jong Hercules verslagen, waarna OFC Oostzaan met identieke cijfers aan de kant werd gezet. Op het neutrale terrein van FC Breukelen wachtte DVSU uit Utrecht. De Utrechters waren net zoals Real Sranang actief in de derde klasse.

In Breukelen ontspon een echte finale, onder het toeziend oog van de nodige belangstellenden. Beide ploegen waren aan het aftasten, maar na de beginfase werd Real Sranang de bovenliggende partij. De grootste kans was dan ook voor de Amsterdammers. Ronanso Veldwijk stuurde Maxenzo Pinas met een splijtende pass diep, maar het schot van de spits verdween niet in het doel. Arbiter Simon Schram wees later naar de stip, want een aanvaller van Real Sranang werd naar de grondgewerkt. Centrale verdediger Dilivio Linger nam plaats achter de bal en schoot onberispelijk binnen achter DVSU-keeper Ticho Zomer: 1-0!

Na het doelpunt daalde het niveau van Real Sranang, DVSU kwam hierdoor beter in de wedstrijd. Paar minuten voor rust wisten de ‘bezoekers’ uit Utrecht op gelijke hoogte te komen. De gevaarlijkste man van DVSU deed het: Hamza Azouagh maakte de gelijkmaker.

Na de pauze gingen de Utrechters door. Een goede bal van Ramzi Abu-Zeid kwam bij zijn ploeggenoot die de DVSU op voorsprong bracht. Echter rechtte Real Sranang de rug. Ondanks dat de ploeg van trainer Menno Willems nerveuzer ging voetballen, kwamen de Amsterdammers op een 2-2. Spits Pinas gaf voor naar zijn vrijstaande ploeggenoot, maar een DVSU-verdediger kreeg nog een voetje tegen de bal. Helaas voor de mandekker ging dit helemaal fout, de bal verdween in eigen doel: 2-2.

Met de gelijkmaker op zak ging Real Sranang op zoek naar de winnende treffer, maar dat deden de spelers van DVSU ook. Hierdoor golfden het spel op en neer, wat voor de toeschouwers zeer vermakelijk was. Want beide ploegen leken er met de buit vandoor te gaan. Helemaal nadat DVSU gevaarlijk in de Amsterdamse zestien was. Met de voet wist keeper Jersey Arthuro Danies de inzet te keren.

Doelpuntenmaker Linger stoomde mee op en haalde van 30 meter uit. Zijn kanonskogel zeilde over de keeper heen en zette de Amsterdammers op een 3-2 voorsprong, terwijl het eind van de wedstrijd dichtbij gekomen was.

Vervolgens poogde DVSU nog om de gelijkmaker te maken, maar de defensie van Real Sranang kraakte niet. Ook wist men nog optimaal te profiteren van de geboden ruimte. Gilermo Pengel wist in het slot van de wedstrijd nog de bevrijdende 4-2 te maken. Hierdoor speelt Real Sranang ook volgend seizoen in de derde klasse.

Bekijk hier alle foto’s van het duel.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)