Dominant RODA’23 met ruime score langs FC Weesp

Roda’23 heeft in de zondag tweede klasse B goede zaken gedaan tegen FC Weesp. De ploeg van Bnar Toofeek zat er op eigen veld vanaf het begin bovenop en won op die manier uiteindelijk met ruime cijfers: 5-0.

De thuisploeg begon meteen agressief aan de wedstrijd. Bijna alle duels werden gewonnen waardoor Weesp weinig had in te brengen. In de zevende minuut was het ook al raak. Vanuit een snelle aanval kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Lars Postmus, die randje zestien de trekker overhaalde en scoorde: 1-0.

Hierna bleef RODA’23 duidelijk de betere ploeg en dat werd na ruim een half uur ook uitgedrukt in de score. Rondom het strafschopgebied van FC Weesp werd de bal goed veroverd en uiteindelijk wist Quint Piris de 2-0 binnen te schieten. Vijf minuten later werd de spits opnieuw in stelling gebracht, kon doorlopen richting doelman Arno Copier en zijn tweede van de middag maken: 3-0.

Na rust leek de thuisploeg wat gemakzuchtig te zijn geworden door de riante 3-0 voorsprong. In deze mindere fase gaf het ook een enkel kansje weg. Na een kwartier in de tweede helft herpakte RODA’23 zich weer. In de 71ste minuut werd de score nog verder uitgebreid door Jasper Burgers, die de bal direct vanuit de draai in de goal schoot: 4-0. Vrij snel daarna bepaalde diezelfde Burgers de eindstand op 5-0.

Na afloop was trainer Bnar Toofeek trots op zijn ploeg. “We hebben de hele wedstrijd lang de tegenstander bij de keel gegrepen, op een kwartiertje na de rust na.” Toofeek denkt dat er nog veel meer potentie in zijn groep zit. “Ze hebben mij laten zien dat, als ze elke wedstrijd zo agressief aan een wedstrijd kunnen beginnen en ook zo kunnen eindigen, ze zichzelf nog gaan verrassen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Archieffoto: Jos Spitteler