roda
RODA'23 zet Altior aan de kant: 5-1

Dominant RODA’23 zet de toon: ‘We zijn er klaar voor’.

RODA’23 mocht op eigen veld tegen Altior zondagmiddag naar hartenlust voetballen. De gasten uit Ter Aar boodt de thuisclub in de tweede helft alle ruimte om uit te lopen naar een zeer ruime zege op eigen veld: 5-1. ‘Dit is een geweldige teamprestatie’, vind RODA coach Bnar Toofeek.

De huidige nummer vier speelde een heerlijke wedstrijd waarin de ploeg liet zien een hecht team te zijn en de spelers legden bovendien verzorgd voetbal op de mat. Het werd, mede door het harde werken en een aantal schitterende aanvallen, zondagmiddag 5-1 voor de Bovenkerkers. Vanzelfsprekend was het niet, want ruim een half uur hikte RODA tegen een 0-1 achterstand aan. Al in de tweede minuut moest RODA doelman Lars van Oerle rapen. Gelukkig had RODA ‘good old’ Abdellah Attalj in de opstelling staan. Het goudhaantje, dat vaker belangrijke doelpunten maakt, zorgde tien minuten voor de pauze voor een 1-1 ruststand.

roda

Toofeek zag dat zijn ploeg in de tweede helft een geweldige teamprestatie neerzette. ,,De mannen voetbalden met plezier en ze gaan voor elkaar door het vuur op de momenten dat daar om gevraagd werd. De vier doelpunten kwamen voort door goed spel, maar de winst kan op rekening van het hele team geschreven worden’’, aldus Toofeek die uitkijkt naar het restant van de competitie.

“We hebben de hele wedstrijd gecontroleerd gespeeld en zowel de eerste als de tweede helft gedomineerd. Ik vind wel dat we voor rust teveel bezig waren met rand- en bijzaken waar we geen invloed op hebben. Dat ging in mijn ogen ten koste van ons spel in de eerste helft. We waren drie klassen beter, maar niet op het scorebord. De tweede helft tapten we uit een ander vaatje. We scoren daarin vier keer. Het waren mooie en goed uitgespeelde doelpunten en dat terwijl de tegenstander over hele wedstrijd eigenlijk geen kansen heeft gehad. Dat we nauwelijks kansen tegen hebben gekregen is te danken aan hoe scherp we waren.”

Ocean Coesel bekroonde zijn goede aanvallende spel vandaag met twee doelpunten. Hij zorgde voor de nodige verlichting. Ook Quint Piris mocht een dubbel bijschrijven, de 2-1 en de 4-1 waren voor zijn rekening.

Kortom, de 5-1 winst laat zien dat RODA kan scoren en goed kan voetballen, strijd kan leveren en een lange adem heeft. “We weten wat er moet gebeuren en op de momenten dat er strijd geleverd moest worden, werd dat ook gedaan. Dat deden we vorige week tegen ZSGOWMS, waarin we vier keer scoren, maar veel fouten maakten. We speelden ook vandaag weer meer op hun helft en op die momenten lieten we mooie combinaties zien. We kregen op een gegeven moment ook een zee van ruimte. Dat moet je tegen ons niet doen.”

roda
Goal! De ’trap’ kijkt gespannen mee

“Dit is een mooi begin om de komende periode door te pakken waarin we komende week koploper SCPB’22 treffen in een heuse streekderby. Zij zijn de absolute favoriet, wij kijken uit naar dit soort duels. We hebben er zin en wij zijn er ook klaar voor’’, sluit Toofeek af.

Foto’s: Koos van der Leest

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)