Wartburgia

Dominant Wartburgia beukt lang tevergeefs op Badhoevedorpse muur

Verleden seizoen waren het beide keren boeiende wedstrijden tussen Wartburgia en Pancratius. Dus ondanks de regen, was er voor de enkele aanwezigen veel om naar uit te kijken.

Wartburgia begon voortvarend en na 3 minuten moest de lat redding brengen voor Pancratius op een schot van Dylan van Dam. Even later was het uit het niets onverwacht 0-1 voor de bezoekers. Keeper Max Klink beoordeelde een hoog stuiterende bal niet helemaal goed, gleed uit en gaf spits Floris de Jong een niet te missen kans.

Meteen zette Wartburgia de achtervolging in, gehandicapt door het vroege uitvallen van Van Dam. Zeven of acht goede kansen volgen in de rest van de eerste helft. Een schot van Armando Cuvalaij werd geblokt door een medespeler, David van Paridon raakte de binnenkant van de linkerpaal en Mitchell Vorstman zag een knappe kopbal door een Pancratius-speler van de lijn worden gehaald.

Na rust bleek het geloof van Wartburgia, ondanks de inmiddels stromende regen ongebroken. Pancratius werd volledig vastgezet op eigen helft en moest zich noodgedwongen beperken tot verdedigen. Ondanks het riante veldoverwicht en 80% balzbezit duurde het tot precies halverwege de tweede helft dat het gelijk werd.

Armando Cuvalaij zette hard voor, de keeper stompte weg en van dichtbij schoot linksback Melvin Akkerman in. Met nog een dikke 20 minuten te gaan was het verzet van Pancratius allesbehalve gebroken; een gelijkspel was immers een prima resultaat tegen de koploper van vorig seizoen.

Onder leiding van ‘veldheer’ Daan van Dijk zet Wartburgia dus noodgedwongen nog een tandje bij. Een paar minuten voor tijd, wanneer de krachten aan beide kanten in hoog tempo wegvloeien brengt David van Paridon de bal nog maar eens in voor het doel. De stijgende bal werd knap uit de lucht geplukt door Melvin Akkerman, die meteen aflegde op James Riley die van dichtbij inschoot: 2-1. In de allerlaatste minuut ving de net ingevallen Rutger Takken een verre uittrap van keeper Klink op, controleerde knap, gaf af , ontving de bal terug en scoorde meteen de 3-1. Dat was ook de eindstand.

Tekst en foto’s: Frank van Paridon