Domper in Amsterdam: HBOK geeft zege in slotminuut weg tegen Wartburgia

HBOK moest zaterdagmiddag in Amsterdam een fikse teleurstelling verwerken. De tweedeklasser uit Zunderdorp stevende af op een minimale zege op laagvlieger Wartburgia, maar kreeg in de laatste minuut van de extra tijd de gelijkmaker om de oren: 2-2. Wartburgia knokte naar behoren en pakte een punt. Het zoet voor de thuisploeg, het zuur voor de bezoekers.

Karwei

De 2-2 uitslag was alweer het derde gelijkspel voor HBOK, tegen lager geklasseerde ploegen. HBOK begon voortvarend tegen Wartburgia, dat een muur van spelers had opgetrokken, beducht voor de kwaliteiten van de koploper. Voor HBOK een flink karwei om zich daar doorheen te voetballen. Dat zou dan via de flanken moeten en met een hoge balcirculatie. De mooiste aanval van de middag over rechts leverde ook een 0-1 voorsprong op, waarin Tom de Lange op een prachtige wijze vanuit de tweede lijn binnenkopt. Wartburgia bleef zijn verdedigende stelling houden, waar het af en toe venijnig uit wist te komen. HBOK bleef wel heer en meester, maar verder tot aan de zestien meter kwam het niet. Enkele kansen werden niet afgewerkt, waardoor een minimale marge op het bord stond met de theepauze.

Ook na de rust wijzigde het spelbeeld niet of nauwelijks. De Amsterdammers hadden op eigen veld de organisatie op orde. HBOK bleef het proberen, maar zonder heel veel succes. Op links werd de bal eenvoudig verspeeld door de goede druk én afronding van Floris de Jong en zo kon Wartburgia toch wel onverwacht op gelijke hoogte komen: 1-1.

Individuele fouten

Opnieuw via de rechterflank bleek HBOK succesvol en vond de sleutel tot een nieuwe opening: Max Sajet gleed goed binnen en weer was er een voorsprong voor HBOK: 1-2. Wartburgia probeerde er vervolgens wat meer uit te komen, HBOK bleek niet in staat de genadeklap uit te delen. Ook nu stond een individuele fout aan de basis van een doelpunt, Wartburgia wist optimaal te profiteren. Een overtreding, het vasthouden van een shirt, lag aan de basis waar arbiter Luinge een vrije trap toekende aan Wartburgia en een rode kaart gaf aan HBOK-speler Nick Maijenburg. Diep in blessuretijd kon Wartburgia de gelijkmaker aantekenen via Gijs Oostermeijer, waar HBOK geen antwoord meer op had: 2-2.

Eigen schuld

HBOK-Trainer Mohad Zaoudi trok schuldbewust het boetekleed aan. ,,We hebben het zelf verprutst. Wij maken individuele fouten, waar Wartburgia optimaal van heeft geprofiteerd. Zij parkeren eigenlijk het hele duel de ‘bus’. We hadden zaterdag een gaatje kunnen slaan op de ranglijst, maar dat doen we weer niet. We moeten ons beter instellen op ploegen die zich zo ingraven. Want, juist in dit soort wedstrijden vallen uiteindelijk de beslissingen.”

Tijn Hammer, coach van Wartburgia was trots op zijn ploeg. ,,We kozen heel bewust voor een verdedigende speelwijze tegen de koploper. Ik wilde aanvankelijk de wedstrijd verplaatsen, omdat we zes jongens misten. Maar, we hebben met deze ploeg de taken tot bijna in perfectie uitgevoerd. Het leek haast voorbestemd te zijn. Dit is voor ons echt genieten en hopelijk geeft het een positieve boost richting de komende wedstrijden.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zaterdag 2a

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)