Don Guezen pakt trainersloopbaan weer op bij FC Purmerend

FC Purmerend heeft in Don Guezen een geschikte opvolger gevonden voor de vertrekkende Adri Looijen. Guezen schemerde een jaar geleden nog door dat zijn loopbaan als hoofdtrainer misschien wel voorbij zou zijn, maar pakt bij de zondag derdeklasser de draad weer op.

“Dit jaar heb ik bewust voor mijn kinderen gekozen, om bij hun wedstrijden aanwezig te zijn, maar de zondag bleef vrij. Dan ga je veel voetbal kijken en begint het weer te kriebelen. Het houdt je ook jong als je met goede gasten werkt”, legt hij uit. De oefenmeester werd zelf door een aantal bekende spelers benaderd of hij interesse had. Een paar gesprekken later, waarvan eentje met de spelersraad, is de keuze op hem gevallen. “Ik heb er een goed gevoel aan overgehouden. Purmerend is een slapende gigant naast Purmersteijn.”

Foto Joh Beckman | Don Guezen vorig seizoen als trainer van De Meteoor

Guezen, die in maart 2017 vroegtijdig vertrok bij De Meteoor, zag zijn nieuwe club twee keer spelen. “Het is een stabiele ploeg, een vriendengroep waarin iedereen elkaar goed kent. Nu gaan we kijken of we in hun ontwikkeling als voetballer en mens een stap kunnen maken. Sommigen kennen mij lang genoeg, ik ben goudeerlijk, dus ik ga niet om mijn werkwijze heendraaien. Het is een grote club, met veel potentie, dus we willen binnen een jaar of twee de stap naar de tweede klasse maken. Maar daarvoor moet je de talenten wel binnenboord zien te houden.”

De promovendus staat halverwege op een zesde plaats in de zondag derde klasse B. Zijn voorganger Adri Looijen heeft ook al een nieuwe club gevonden; hij staat vanaf komende zomer aan het roer bij het zondagelftal van de nieuwe fusieclub Zilvermeeuwen/Hellas Sport. “Ik ken Adri nog en hij heeft mij gefeliciteerd. Binnenkort zal ik hem wat uitgebreider spreken, net als meer mensen van de staf. En ik heb toch tijd genoeg om wedstrijden te bekijken.”

Foto boven Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!