HBOK
HBOK verliest met 0-1 van BOL

Donkere wolken boven HBOK na nieuwe nederlaag

HBOK is de nieuwe rode lantaarndrager in de zaterdag eerste klasse A. Zelf verloor het op eigen veld met 0-1 van BOL uit Broek op Langedijk. Doordat directe concurrent Monnickendam een knappe 0-2 zege boekte op FC de Bilt staat de ploeg van Juan Coto moederziel onderaan met elf punten uit zestien duels. Voor hekkensluiter HBOK is de situatie meer en meer zorgelijk.

Het was ook deze wedstrijd hetzelfde liedje: soms aardig spelen, maar uiteindelijk wel weer verliezen. Tegen de nieuwe koploper hield HBOK lang stand. BOL was over de gehele wedstrijd de betere ploeg. Het zat niet eens tegen voor HBOK, BOL zag meerdere treffers geannuleerd.

In de eerste helft liet BOL direct zien waarom het hoog in het klassement staat en voor de winst speelden. HBOK had pech toen coach Coto spits Dennis Kaars moest wisselen bij een ongelukkige landing. BOL had grote delen van de eerste helft het initiatief. HBOK hield het compact, maar kon – als het al eens over de middenlijn kwam – op de helft van BOL weinig uitrichten. De 0-0 ruststand was een stand waar HBOK niet ontevreden over mocht zijn.

HB
Captain Donny Rijnink in luchtduel

De tweede helft gaf een zelfde beeld: BOL ging voor een doelpunt, HBOK loerde op dat ene kansje dat altijd komt. Het leverde wat mogelijkheden op voor de gasten, gelukkig stond het vizier niet goed afgericht. Joey Potveer stond weer eens op zijn post.

Rond de zestigste minuut  kwam HBOK op een 0-1 achterstand, waar Potveer een keer geen antwoord op had. De score liep verder niet op, al zat het in die fase niet tegen voor HBOK. Het bleef daardoor in de wedstrijd. BOL had wel enige reden tot klagen, maar uiteindelijk kon het een verdiende overwinning bijschrijven. Vlak voor tijd kreeg HBOK nog een zeer grote scoringskans. Het schot van dichtbij werd door Romain de Jong met alle beschikbare ledematen gekeerd, die met deze zeer belangrijke redding een gelijke stand voorkwam. De teleurstelling droop van de gezichten in Zunderdorp, maar met een gelijkspel had HBOK – wel uiterst effectief – wellicht een tikkeltje teveel gekregen.

Foto’s: Ed Gootjes (BOL)

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag eerste klasse A