Donny Geel is de nieuwe hoofdtrainer van Kadoelen: “Overtuigd dat we in de derde klasse blijven”

SV Kadoelen gaat na de zomer verder met Donny Geel als hoofdtrainer. Geel was de laatste jaren al assistent-trainer bij de vertrekkende Marc Onsia en sprak ooit bij zijn komst af dat hij zijn opvolger zou worden.

De trainer had echter geen weet van wanneer deze opvolging zou plaatsvinden. In januari kreeg hij een belletje van Onsia met het nieuws over zijn vertrek, waarna hij snel met Kadoelen tot een akkoord kwam. “Ik heb het volste vertrouwen in m’n eigen kunnen, al moet ik het natuurlijk eerst maar bewijzen”, stelt Geel, die de selectie de laatste jaren goed leerde kennen. “Met de meeste jongens speelde ik zelfs nog samen.” Vijf jaar geleden haalde hoofdtrainer Jordi van Beek hem naar Kadoelen. Na een tussenstap keerde hij als trainer weer terug. “Ik zat destijds bij IVV toen Marc mij opbelde en vroeg of ik hem wilde helpen. De club bood mij een cursus aan en hield mij voor dat ik op den duur Marc kon opvolgen.” Toen Kadoelen twee jaar geleden met spelers omhoog zat, trok Geel zelfs voor even weer zijn voetbalschoenen aan om wat wedstrijden mee te spelen. “Dat was vooraf echter niet de bedoeling”, benadrukt hij.

Geel merkt dat hij als trainer een stuk rustiger is dan hij ooit als speler was. “Ik kan als trainer eenvoudiger relativeren en mezelf sneller neerleggen bij beslissingen. Dat had ik als speler een stuk minder.” De oefenmeester durft nog niet te zeggen hoe hij zijn team laat voetballen. “Dat ligt eraan welke versterkingen ik binnenhaal. Uiteindelijk wil iedere trainer 4-3-3 spelen met een aanvallende gedachte. Als dat echter niet gaat, moet je als trainer eerlijk zijn. De laatste jaren kregen we veel doelpunten tegen, waardoor het niet logisch is om te veel naar voren te voetballen.” Met Donny Bos, die overkomt van IVV, heeft Kadoelen de eerste versterking al binnen. “Ook met deze selectie ben ik ervan overtuigd dat we in de derde klasse blijven.” Het is tegelijkertijd de doelstelling van de club. “We willen een stabiele middenmoter zijn. Als we promotie/degradatie ontlopen, hebben we het al erg goed gedaan. Mochten we het nog beter doen, dan is dat mooi meegenomen.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)