Home / slideshow / Donny Kessing verruilt SDZ voor Hoofddorp
Donny Kessing

Donny Kessing verruilt SDZ voor Hoofddorp

Donny Kessing keert deze zomer terug naar Hoofddorp. Hij speelde eerder in de jeugdopleiding van de club en één jaar in de selectie. De afgelopen jaren speelde hij voor SDZ.

“Een paar weken geleden belde Jethro (Abram, trainer van Hoofddorp, red.) mij op en hebben we een goed gesprek gehad. Ik heb bij Hoofddorp een mooie tijd gehad en vond het leuk om weer met de club in contact te zijn”, vertelt Kessing. Uiteindelijk besloot hij om de overstap te maken, al deed hij dat wel met pijn in het hart: “Ik heb bij SDZ een geweldige tijd gehad. Maar er is nog veel onduidelijk en steeds meer spelers waarmee we de afgelopen 4 jaar iets hebben opgebouwd, gaan weg.”

Kessing refereert naar de bestuurscrisis die op dit moment gaande is bij de club, waarbij het nieuwe en oude bestuur lijnrecht tegenover elkaar gaan. “Ik hoop met heel mijn hart dat het goed komt met de club en dat ze de strijdbijl gaan begraven. Maar door de situatie nu voelde dit voor mij ook als het moment om een stap te zetten.”

Naast speler van het eerste elftal is Kessing bij SDZ ook Hoofd Jeugdopleiding. De komende maanden wil hij dat zo goed mogelijk afronden en zijn taken overdragen aan zijn opvolger. “We hebben bij de jeugd echt iets moois neergezet. Veel spelers gaan naar BVO’s, de club staat er steeds beter op. Ik ben ervan overtuigd dat dat straks goed voortgezet gaat worden.” Zelf gaat hij op een andere plek aan de slag om jong voetbaltalent te helpen bij hun ontwikkeling. Hij krijgt een rol bij de voetbalschool van AZ. “Voor mij een hartstikke mooie stap in de richting van het betaald voetbal. Op zondagochtend zal ik actief zijn bij de trainingen van de voetbalschool en vervolgens sluit ik aan bij de selectie van Hoofddorp om ’s middags zelf te voetballen.”

Met Hoofddorp zal hij in dezelfde competitie actief zijn als SDZ: “Dat is voor mij toch wel heel speciaal. Ik hoop dat Hoofddorp en SDZ allebei bovenin mee gaan draaien. Want ik gun SDZ echt het allerbeste, op 2 wedstrijden na dan”, sluit hij lachend af.

Foto: Orange Pictures

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ