Home / slideshow / Donny Rijnink tevreden over HBOK-verdediging tegen Waterwijk: “Als team goed gedaan”
sc Waterwijk - HBOK

Donny Rijnink tevreden over HBOK-verdediging tegen Waterwijk: “Als team goed gedaan”

Koploper HBOK speelde zaterdagmiddag de topper tegen achtervolger Waterwijk met 1-1 gelijk. Na afloop van het duel blikte Donny Rijnink, die een van de betere spelers op het veld was, terug op het duel.

Met een achterstand van twee punten moest Waterwijk afgelopen weekend komen. Zeker in de eerste helft slaagde HBOK erin om de tegenstander ver van het eigen doel te houden, wat mede de verdienste was van Rijnink. “Voetballend had ik misschien wel iets meer kunnen doen, maar verdedigend hebben we het sowieso als team goed gedaan”, zo reageerde hij. “En als je verdediging dat goed doet dan kan je daarin mooi in meegaan.”

Vroeg in de tweede helft maakte Waterwijk de gelijkmaker, waarna beide ploegen niet meer scoorden. “We gingen nog wel voor de goal, maar wel met de zekerheid dat je die niet tegen krijgt. Dus je probeert natuurlijk wel wat zekerheid in te bouwen, want je wil hem niet verliezen.” Rijnink baalde er toch van dat zijn ploeg niet de drie punten mee naar huis nam. “Maar als je kijkt naar de punten en de wedstrijden die nog moeten komen dan is het op zich oké.”

Foto: Jos Spitteler

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)