Home / Algemeen / Donovan Partosoebroto (Hoofddorp) stapt over naar competitiegenoot Hillegom

Donovan Partosoebroto (Hoofddorp) stapt over naar competitiegenoot Hillegom

Donovan Partosoebroto wordt komende zomer weer herenigd met trainer Stefan Teeken. De twee kennen elkaar nog van hun tijd bij Overbos. Nadat de 29-jarige doelman besloot te vertrekken bij zondag eersteklasser Hoofddorp, was de link met competitiegenoot Hillegom snel gemaakt.

Partosoebroto spreekt Teeken nog regelmatig. Op een gegeven moment kwam ook de onvermijdelijke vraag wat zijn plannen waren voor volgend seizoen. “Bij Hoofddorp zag ik het niet meer zitten en heb ik voor mijzelf besloten verder te kijken. Er waren meer clubs geïnteresseerd, maar Stefan ken ik goed en we hebben samen leuke jaren gehad. Ik ken ook een paar jongens bij Hillegom. Het is een mooie club en alles eromheen is goed geregeld.”

Donderdagavond belde hij Teeken om te vertellen zijn kant op te komen. In Hillegom volgt Partosoebroto de vertrekkende Rahim Gök op onder de lat. Gök was vorig seizoen nog zijn concurrent bij Legmeervogels, waar Partosoebroto halverwege het seizoen vanwege privé-omstandigheden (werk) vertrok. “Ik heb hem ook gesproken. Hij heeft het naar zijn zin gehad, maar gaat nu dichterbij huis voetballen. Rahim vertelde mij dat er veel leuke mensen rondlopen en er elke thuiswedstrijd een hoop publiek op afkomt. Ik denk dat het daar iets meer leeft dan in Amsterdam of Hoofddorp.”

Foto Henk Dil

Zijn gevoelens over Hoofddorp zijn tweeledig. Enerzijds is het hem goed bevallen en zijn de resultaten naar behoren. “Over de club Hoofddorp ook niets dan goeds. Er lagen mooie plannen, alleen die zijn de prullenbak in verdwenen sinds bekend werd dat ze niet verder gaan met Jerry Verschoor (de huidige trainer, red.). Bij de nieuwe trainer had ik geen goed gevoel. Maar ik maak het seizoen gewoon lekker af en hoop dat we erin blijven. Dan hebben we het goed gedaan.”

De afgelopen drie jaar verhuisde Partosoebroto veel in de amateurwereld. Van Overbos naar Legmeervogels en via Hoofddorp nu richting Hillegom. “Dat heb ik eigenlijk nog nooit gedaan. Het gras is niet altijd groener aan de overkant. Het is de bedoeling dat ik bij Hillegom wel langer blijf. Ik ben 29 en ik denk dat dit mijn laatste club wordt in een eerste elftal.”

Foto boven: Minke Wiggerink | Partosoebroto in actie tegen zijn nieuwe club Hillegom

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)

Send this to a friend