Door slappe start loopt SDZ achter de feiten aan tegen Assendelft (3-3)

Op het sportpark van Assendelft stond deze zondag een belangrijke wedstrijd op het programma. Zowel de thuisploeg als de bezoekers, het Amsterdamse SDZ, zijn het seizoen niet geweldig begonnen. Allebei de ploegen hebben de punten hard nodig. Het duel eindigde in een puntendeling, waar vooral SDZ van baalde.

Trainer Thijs Sluijter had zijn spelers op het hart gedrukt: wedstrijden als vandaag zijn cruciaal. In de eerste klasse is er namelijk een versterkte degradatieregeling. Doelstelling van de Amsterdammers is dan ook om boven de gevarenzone te blijven. Het begin ging goed. Middenvelder Mike Olgers stuurde Max Dekker diep, waarna hij werd gevloerd. De arbiter van dienst wees naar de stip, waarna Sammie Fiddani de bal binnenschoot. Nadat de score was geopend, kreeg SDZ snel drie tegentreffers. Eerst ging keeper Tim Elmers in de fout, via hem verdween de bal in het eigen doel. Daarna verdedigden de Amsterdammers slap. Hierdoor kon Jimmy Glas tweemaal scoren, waardoor SDZ tegen een 3-1 achterstand aan keek.

Gedurende het eerste bedrijf won Assendelft veel tweede ballen, hierdoor had SDZ het lastig. Wel bleef de ploeg aanvallen en knokte het team zich terug. Vlak voor rust bracht Zakaria Hdoudou SDZ terug in de wedstrijd, hij maakte de 3-2.

Snel na rust maakte SDZ gelijk, het doelpunt werd gemaakt door Youssef Arouss. “In de tweede helft waren we heer en meester”, licht Sluijter na de wedstrijd toe. “We creëerden veel kansen, zo werd er nog een bal van de lijn gehaald. En raakten we de paal. We hebben onszelf echt tekort gedaan. Door het zwakke begin lopen we de hele wedstrijd achter de feiten aan. Het is zo zonde.”

Volgende week neemt SDZ het op tegen Hillegom, dat dit weekend met 0-0 gelijkspeelde tegen hekkensluiter FC Uitgeest. Bekijk hier de overige uitslagen, de stand en het programma in de zondag eerste klasse.