SDZ
Archieffoto: Jos Spitteler

Door winst op Hillegom stoomt SDZ op naar plek 3

Samenspel Doet Zegevieren is de volledige naam van SDZ. Het zegevieren doet SDZ nu voor het tweede weekend op rij. Op bezoek bij Hillegom kwamen de Amsterdammers met 0-4 voor te staan, wel deed Hillegom nog wat terug. Hierdoor was de stand na negentig minuten voetballen 2-4.

SDZ-trainer Thijs Sluijter was erg opgetogen na de uitwedstrijd. “Een uitwedstrijd met 2-4 winnen, dat is heel erg lekker. En ook nog eens winnen bij Hillegom, dat doen niet veel ploegen begreep ik.” Ook lichtte hij het spelplan toe: “We hadden afgesproken om niet te gaan inzakken, maar juist pressie vooruit te geven. Daarmee hebben we wel risico genomen.” Het risico betaalde zich uit voor de Amsterdammers. Bij de rust stond de wedstrijd 0-3 in het voordeel van SDZ. “Het is onze verdienste dat er persoonlijke fouten werden gemaakt en wij op deze voorsprong kwamen.” Sluijter zag Robbin Kleefstra de openingstreffer maken, terwijl spits Maxim van der Meer de tweede en derde treffer voor zijn rekening nam.

Na de thee maakte Van der Meer zelfs zijn derde treffer van de middag, waardoor de bezoekers op een comfortabele 0-4 voorsprong kwamen. Sluijter moest door blessures wel zijn ploeg op meerdere plekken wijzigen, waardoor de spelers aan de wisselingen moesten wennen. Hillegom kwam door een goal van Jeroen Dedel op 1-4, vlak voor tijd maakte Menno van Gurp het tweede doelpunt van de thuisploeg.

“Echt  overwinning van het collectief SDZ vandaag. Het zijn hele fijne punten voor de ontwikkeling van het team. Nu gaan we genieten van de overwinning”, besluit Sluijter. Door de overwinning stoomt SDZ op naar de derde plek in de zondag eerste klasse, wel moeten enkele ploegen nog wedstrijden inhalen. Volgende week zondag ontvangt SDZ Legmeervogels. De club uit Uithoorn speelde in een doelpuntrijk duel met 3-3 gelijk tegen Assendelft. Bekijk hier de overige uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse.