Jeroen Breedijk

DRC legt Jeroen Breedijk voor onbepaalde tijd vast

Jeroen Breedijk blijft voor onbepaalde tijd verbonden aan DRC. Dat besloot het bestuur van de vereniging en de oefenmeester, die komend jaar zijn vijfde seizoen bij de club ingaat, deze week na een kort overleg. Besloten is om jaarlijks een evaluatiemoment in te plannen, om de onderlinge tevredenheid te peilen.

Aangezien de trainer alweer bezig is aan zijn vierde jaar in Durgerdam, moest DRC hem bij een verlenging een contract voor onbepaalde tijd aanbieden. De club kwam tot de conclusie dat voldoende draagvlak bestaat voor deze keuze. Ook Breedijk gaf aan graag door te gaan. “Je bent een boek aan het schrijven, maar de laatste hoofdstukken zijn nog niet af door het coronavirus. Zo voelt het voor mij, waardoor ik me graag blijf inzetten voor DRC.” Hoewel de trainingen van het eerste elftal in deze weken lastig gaan, staat Breedijk toch twee tot drie keer in de week op het trainingsveld om de jeugdteams te trainen. “De club wil graag dat ik samen met Hoofd Jeugdopleiding Sebastiaan (Mamadeus, red.) nog meer als gezicht naar de jeugdopleiding optreedt, zodat de binding met ons eerste elftal groter wordt. Dat past duidelijk bij de ambitie die de club heeft.”

Breedijk is trots op de huidige zondagselectie die grotendeels bestaat uit clubjongens. “Veel spelers binnen de selectie hebben een binding met DRC. Ze komen uit de jeugdafdeling óf hun ouders hebben een verleden bij de vereniging. Het is een prachtige trend die we graag willen doorzetten.” De hoofdtrainer had de laatste vier jaar te maken met hoogte-, maar eveneens dieptepunten. “Het eerste jaar moesten we bouwen, waarna we in het seizoen 2018/2019 de vruchten konden plukken. Vervolgens hadden we in het derde jaar een terugslag, maar dit seizoen begonnen we dan wél weer sterk. We beschikken momenteel over een selectie die volledig in lijn ligt met de wensen van de club. Helaas konden we dit seizoen nog niet veel ermee werken.” DRC hoopt in de toekomst een stabiele vierdeklasser te zijn. “Wellicht kunnen we dan incidenteel een periodetitel behalen. Als we tegen de onderkant van de vierde klasse oefenen, dan kunnen we goed mee. Dus ik heb alle vertrouwen in die ambitie.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: DRC

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DRC