Drie dubbel zuur voor FC Abcoude in treffen met SO Soest

FC Abcoude heeft een teleurstellende wedstrijd gespeeld – en middag beleefd – tegen SO Soest. Thuisploeg Abcoude stond met 2-0 voor bij rust, maar verloor in de slotfase de controle over de wedstrijd. SO Soest scoorde twee keer, waaronder een penalty, en Abcoude trainer-coach Sven Slop kreeg een rode kaart voor ‘onsportieve uitlatingen’ richting arbiter Midden: 2-2.

In de eerste helft was Abcoude de betere ploeg. Sander Snoek opende de score na elf minuten en Olivier Boontje scoorde de 2-0. Na rust werd Soest gevaarlijker, maar Abcoude stond goed in de organisatie en kreeg geen grote kansen tegen.

In de 75e minuut scoorde Ililias Bezzahi de aansluitingstreffer voor Soest; een zondagschot van dertig meter trof het doel van de goed keepende Niels Neering, die eerder wel antwoord had op enkele doelpogingen. Tien minuten later kreeg Abcoude een penalty tegen. Scheidsrechter Midden oordeelde dat Mats van der Heijde een Soester speler had ‘geduwd’, bij het vrijkomen in positie. De penalty werd benut door Bezzahi en de wedstrijd eindigde uiteindelijk in 2-2.

Abcoude-coach Sven Slop ontving in de eindfase een rode kaart. Slop protesteerde tegen twee identieke buitenspelsituaties, die door de arbiter Midden anders werd beoordeeld, en vroeg Midden om uitleg. Midden verzocht op zijn beurt coach Slop te vertrekken. Na een korte onderbreking, omdat Slop toch echt wilde weten waar het verschil zat, werd het duel weer hervat. De stand wijzigde niet meer.

De blessure van Zion Linger was de laatste grote domper voor Abcoude. De bepalende speler scheurde zijn achillespees en is lange tijd uitgeschakeld.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zondag 2b

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)