Drie eigen goals bij AMVJ – OSV (5-2)

Zaterdag ontving AMVJ OSV op Sportpark ’t Loopveld. Onder het toeziend oog van tientallen toeschouwers speelden de ploegen een vermakelijk duel. De thuisploeg won met 5-2, maar werd geholpen door drie eigen goals aan de kant van OSV. Door de zege klimt AMVJ op de ranglijst naar de vierde plaats.

In de tweede minuut kwam AMVJ al op voorsprong. Een corner kwam bij de eerste paal en werd verkeerd geraakt door een OSV-verdediger. Hierdoor verdween de goal in het eigen doel. Binnen tien minuten was het al wel gelijk. Joey Noorderbos gaf een splijtende pass vanaf twintig meter van het doel. De bal werd onberispelijk binnen geschoten door Jesse Willems. De eerste dertig minuten ging het duel gelijk op. Beide ploegen konden alleen geen grote kansen noteren. Wel had AMVJ meer overwicht. Tot de rust ontspon zich een waar voetbalgevecht. Een schot van AMVJ werd gekeerd door de OSV-doelman. De bezoekers uit Amsterdam kregen via Mo Elboughiali ook een mogelijkheid. Zijn lob kon net gepakt worden door de AMVJ-doelman. Op slag van rust kwam AMVJ op 2-1. Eerst werd na een corner de bal op de lat gekopt. Daarna was Mijnals snel bij de bal en wist hij binnen te schieten.

AMVJ kwam fel uit de kleedkamer en kreeg meerdere kansen, maar het vizier stond niet op scherp. Aan de andere kant viel de goal wel. In minuut 54 kwam OSV op gelijke hoogte. Willems kopte binnen. Dit was zijn tweede treffer van de middag. Lang stond het niet gelijk. AMVJ kwam op 3-2 na alweer een eigen goal. Na goed voorbereidend werk van Jimmy Jansen verdween de bal in het OSV-doel. AMVJ was tijdens de tweede helft weer de bovenliggende partij, de gasten probeerden het vanuit de omschakeling. De thuisploeg kwam in minuut 70 op een 4-2 voorsprong. Een afvallende bal werd door Jansen op doel geranseld. Via het aluminium en de rug van de doelman verdween de bal in het doel. Een geweldig schot van de aanvoerder, alleen wel een eigen goal van de OSV-doelman. Tien minuten voor het eind van de wedstrijd kwam AMVJ op een 5-2 voorsprong. OSV liet ruimtes vallen en daar maakte AMVJ dankbaar gebruik van. In de omschakeling was het twee tegen twee en Mijnals draaide om z’n as. Hierdoor kon Rene Boer de bal meenemen en simpel binnen tikken.

Door de zege stijgt AMVJ op de ranglijst, volgende week speelt de ploeg van Ricky Kumar bij CSW. OSV ontvangt volgende week zaterdag Arsenal. Klik hier voor de uitslagen, standen en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Archieffoto: Hans van Beek