Drie goals in laatste drie minuten leveren AFC een punt op

Zaterdagmiddag trapte AFC het Paasweekend af met een topper. De nummer twee, Koninklijke HFC, kwam op bezoek. Heel lang leek het erop dat AFC een stevige nederlaag ging lijden. In de slotfase werd de achterstand echter volledig weggepoetst, waardoor het toch nog 3-3 werd.

De eerste kans van de wedstrijd was voor AFC, toen Kenny Teijsse uit een corner van Milan Hoek naast kopte. Aan de andere kant kreeg Sietse Brandsma van dichtbij een goede schietkans, maar hij raakte de bal volledig verkeerd. Zo ontstonden er steeds kansen over een weer, want even later was Splinter de Mooij voor AFC dichtbij een treffer. Zijn inzet werd met de voet gestopt door Mitchel Michaelis. Maar na nog wat mogelijkheden opende Koninklijke HFC halverwege de eerste helft de score. Mehmet Yüksel wist de bal met een fraaie boog over Patrick Zonneveld heen te werken. Via Raily Ignacio had AFC daarna op gelijke hoogte kunnen komen, maar Oscar Wilffert wierp zich voor de bal en met succes. Ook raakte AFC voor rust nog de paal.

Na rust waren de betere kansen voor de bezoekers en toen Zonneveld Brandsma onderuit haalde, leek de penalty het uitgelezen moment voor de 0-2. Maar Zonneveld stopte de inzet van Yüksel. Meteen daarna werd AFC dreigend, maar verschillende pogingen van Ignacio werden gestopt of van de lijn gehaald. De bal wilde er niet in voor de Amsterdammers en toen Brandsma werd weggestuurd, was het aan de andere kant dan toch 0-2. Er was nog een kwart wedstrijd te gaan, maar het leek er niet meer in te zitten voor de Amsterdammers. Zeker niet toen Koen Tros er ook nog 0-3 van maakte.

Maar in de laatste paar minuten veranderde opeens alles. Het begon met de 1-3, een ongelukkige eigen goal van Wilffert, die de bal tegen zich aan geschoten kreeg. AFC maakte niet bijzonder veel haast, want er leek te weinig tijd om nog voor een resultaat te gaan. Met de negentig minuten al op de klok werd het echter 2-3 via Joël Tillema en daarna kwam er alsnog geloof in een gelijkspel. En dat kwam er zelfs nog. Hoek slingerde de bal voor vanaf de rechterflank. Een eerste poging werd nog geblokt, maar daarna was het raak en maakte Ignacio de 3-3.

AFC zakt wel weer een plekje op de ranglijst, omdat HHC Hardenberg wel won. De Amsterdammers staan nu vierde. Maandag wederom een topper, want dan gaan AFC op bezoek bij koploper Katwijk. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Jacks League

Foto’s: Tom Poederbach