Drie op rij: DCG wint weer

De clubnaam Door Combinatie Groot is nu werkelijkheid geworden, want DCG heeft voor de derde keer op rij geworden. Deze zondag speelde de ploeg een thuiswedstrijd, waar het DSOV uit Vijfhuizen ontving. Het werd een heetgebakerde wedstrijd, waar scheidsrechter Schoonderwoerd maar liefst negen kaarten uitdeelde. Na het laatste fluitsignaal van de arbiter liepen 20 spelers naar de kleedkamer, want hij had Stan Raji van DSOV weggestuurd na een duel. Hetzelfde gaat op voor DCG-spits Rahim Abdul, hij moest ook inrukken na een duel. Toch kan DCG drie punten bijschrijven, want de Amsterdammers wonnen met 2-1.

In de eerste helft leken beide ploegen gelijk op te gaan, maar kwam DCG steeds beter in de wedstrijd. De Amsterdammers werden dominanter en gingen op zoek naar de voorsprong. De eerste mogelijkheid was voor DCG waar Mohamed Chih zich tussen de linies vrijspeelde. Hij zette vervolgens Abdul vrij voor de DSOV-keeper, echter bracht de doelman redding. Snel daarna volgde een kans voor de bezoekers, maar het werd uiteindelijk een hoekschop. In de daaropvolgende corner ging het mis voor de thuisploeg. Het wegwerken slaagde niet en vervolgens kreeg aanvoerder Noval el Haddadi de bal tegen zijn arm aangeschoten. Leidsman Schoonderwoerd was gedecideerd en wees naar de stip. Vince de Kwant verzilverde deze buitenkans en maakte de 0-1. Thuisploeg ging op zoek naar de gelijkmaker en die viel in de eerste helft. Wederom was een hoekschop de aanleiding van het doelpunt. Bij de tweede paal werd de bal opnieuw ingebracht, waarna Abdul de 1-1 binnen tikte: 1-1.

In de tweede helft zorgde DCG ervoor dat ze op voorsprong kwamen. Via linksbuiten Ismail Bouhalhoul maakte de 2-1. De thuisploeg speelde eerst een tegenstander uit, waarna Chih aan de bal kwam. Hij de balvaardige speler dribbelde naar binnen en gaf een steekbal. Vervolgens werd het leer opzij gelegd door Nassim Kattouss, waardoor Bouhalhoul kon scoren. Daarna werd het nog wel spannend, want allebei de ploegen wilden een overwinning bijschrijven, alleen de punten bleven in Amsterdam.

DCG-trainer Ibrahim el Mahdioui was zeer tevreden over zijn team. “We hebben gewonnen en vooral de manier waarop. Je wilt altijd winnen en het publiek vermaken. En het was spannend vandaag, dus dat is voor het publiek altijd leuk, dat geeft iets extra’s. Ik heb mijn team zien vechten voor iedere meter en mooi voetbal zien spelen, vooral in de eerste helft. We hebben verdiend gewonnen.” DSOV-trainer Tom Verhoek baalde. “Je weet van te voren wat voor type wedstrijd dit gaat worden uit bij DCG. Ze spelen op het randje en soms er overheen. Dagen je uit en provoceren. Je kan er van alles van vinden, maar ik kan er ook wel van genieten. Die winnaarsmentaliteit heeft niet iedere ploeg en zij hebben er 16 spelers van lopen. Ik reken dit verlies ook vooral mijzelf aan. Ik ben de hele week bezig geweest met het beïnvloeden van een bepaalde hardheid en druk vooruit. Dat is ons alleen het eerste kwartier na rust redelijk gelukt. Een verdiende nederlaag en een harde leerschool voor ons allemaal.”

Volgende week gaat DCG op bezoek bij RODA ’23 in Bovenkerk. DSOV speelt een thuiswedstrijd tegen SO Soest. Bekijk hier de stand van de zondag Tweede klasse B.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG