Drie penalty’s helpen Sporting Martinus naar ruime zege op VVZA

Op bezoek bij VVZA in Amersfoort heeft Sporting Martinus een 1-6 zege geboekt. Dat was wel wat geflatteerd. Zeker in de eerste helft was het een gelijkwaardige partij. De Amstelveners mochten echter drie keer aanleggen vanaf de stip en dat was cruciaal.

Al na vijf minuten opende Sporting Martinus de score. Na een aanval over rechts wist Tiago dos Santos de voorzet binnen te glijden. Aan de andere kant werd VVZA daarna ook gevaarlijk. Een uitbraak met de snelle Maik van Elst eindigde bij Freek Rubrech, maar ze Amersfoortse aanvoerder kon niet tot een schot komen. Er volgden wat kansjes over en weer. Zo werd een schot van Samy Taj gekraakt en mocht Sem van Bruggen ver komen op weg naar een tweede Amstelveense goal. De wind speelde af en toe ook een rol, waardoor ballen voorlangs vlogen. Het duurde dan ook even voor er meer goals vielen.

Tien minuten voor rust viel de verdiende gelijkmaker van VVZA. Taj trok naar binnen en in een mêlee van spelers viel zijn schot binnen. Vlak voor rust kreeg Sporting Martinus de uitgelezen kans om weer op voorsprong te komen. Van Bruggen ging naar de grond en de bal ging op de stip. Luka Misumi faalde niet: 1-2.

De tweede helft was amper begonnen toen de bal wederom wat makkelijk op de stip ging. Van Bruggen ging onderuit en Misumi was wederom trefzeker uit de strafschop: 1-3. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. De koppies bij de thuisploeg gingen wat hangen, wat nog meer mogelijkheden bood aan Sporting Martinus. Met een uur op de klok viel ook de 1-4 van Jay Day.

Een klein kwartier voor tijd ging de bal weer op de stip, dit keer vanwege hands. Zo kon Misumi zijn hattrick aan penalty’s compleet maken. Na een drietal penalty’s lukte het Misumi een paar minuten voor tijd ook nog om een goal uit open spel te maken: 1-6. Daarmee was de eindstand bereikt.

En waar Sporting Martinus leek af te haken in de titelstrijd, doet het nu gewoon weer mee omdat SCPB ‘22 verloor. Het gat is nu 2 punten. Over 2 weken vervolgt Sporting Martinus de competitie tegen Sporting ‘70.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 2b.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)