Home / slideshow / Drie punten aftrek voor FC Zaandam

Drie punten aftrek voor FC Zaandam

Vrijdagavond maakte FC Zaandam het besluit kenbaar dat het alle wedstrijden voor afgelopen weekend uit het programma haalde. Het eerste elftal zou afgelopen zaterdag HBOK treffen.

Tegenover NH Nieuws lichtte het bestuur van de club uit Zaandam de keuze toe. “Er gaan te veel mensen in een kleedkamer, er wordt toch nog stiekem een biertje gedronken op de club en de anderhalve meter afstand is een probleem”, aldus de voorzitter Ard-Jan van Tilborg. “Met het besluit om de wedstrijden niet door te laten gaan willen we een voortrekkersrol pakken en hopen we een discussie op gang te brengen.”

De KNVB heeft bij de start van het seizoen echter richtlijnen gegeven voor het afgelasten van duels en het afgelasten van de duels van FC Zaandam valt niet binnen die richtlijnen. De bond lijkt dan ook niet gediend van het besluit van Zaandam en heeft het eerste elftal 3 minpunten toegekend. Het lijkt erop dat het duel met HBOK later nog wel ingehaald gaat worden, want er is aan HBOK geen reglementaire 3-0 zege toegekend.

Send this to a friend