Drie punten in mindering voor AGB

AGB heeft van de KNVB drie punten in mindering gekregen, voor het opstellen van een niet-speelgerechtigde speler in het duel met De Meer.

Faouzi Ben Yerrou pakte in het duel met Vitesse ’22 zijn vijfde gele kaart van het seizoen, wat een schorsing betekent. De speler dacht zijn schorsing uit te zitten door aan de kant te blijven in het bekerduel met Scherpenzeel. Maar dat is onjuist: “Iedere vijfde, zevende, negende en daaropvolgende officiële waarschuwing die een speler krijgt, binnen de registratie-periode van één seizoen, betekent uitsluiting van de daaropvolgende competitiewedstrijd of een daarmee samenhangende wedstrijd voor betrokkene”, zo valt te lezen in het handboek competitiezaken van de KNVB. Het bekertoernooi wordt daarbij dus als een aparte competitie gezien.

AGB dacht echter dat Ben Yerrou zijn schorsing had uitgezeten en stelde hem vorige week in het competitieduel tegen De Meer weer op, wat dus niet had gemogen.

De club heeft daarom van de KNVB een schikkingsvoorstel gekregen met een boete, 3 punten in mindering en het opnieuw spelen van het duel met De Meer. Ook is de verdediger voor 6 duels geschorst.

“Wij vinden de straf voor een fout die wij niet met slechte intentie hebben gemaakt veel te zwaar. Faouzi is één van onze waardevolle basisspelers. We hebben hem al de afgelopen twee belangrijke wedstrijden moeten missen. Dat ging ten koste van de bekerstrijd en puntverlies in de competitie. We hebben in het verleden gezien dat voetbalverenigingen lagere straffen opgelegd hebben gekregen voor vergelijkbare fouten. We hopen dan ook nog op een lagere straf vanuit de KNVB”, zo laat het bestuur van AGB weten.

Bekijk hier de nieuwe stand in Zondag 1a

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AGB