Drie punten in mindering voor Forza Almere

Forza Almere heeft drie punten in mindering gehad. De Almeerders, spelend in de vierde klasse G, kregen de straf van de KNVB, omdat zij voor het competitieduel met Real Sranang vanwege blessures niet genoeg spelers op de been konden brengen. “Ik vind het een onbegrijpelijk besluit van de KNVB”, aldus voorzitter Ernesto Romano.

“Vrijdag hebben wij aan de KNVB gemeld dat wij geen genoeg spelers op de been konden brengen voor zondag. Dat we dan alsnog een boete van 150 euro en een puntenstraf krijgen opgelegd vind ik overdreven. Op onze A-junioren konden we geen beroep doen, omdat die uit speelden en het tweede- en derde elftal is meer een vriendenteam, die speler liever samen”, aldus Romano, die druk op zoek is naar een nieuwe trainer.

Al na enkele bekerwedstrijden stapte Tareq el Magid op, omdat hij het trainerschap niet kon combineren met het starten van een bedrijf. Door zijn besluit stopten enkele spelers. “Er zijn daardoor een stuk of vier jongens gestopt”, licht de voorzitter toe.

Momenteel staan twee oud-spelers aan het roer bij Forza Almere. “Zouhair El Yaakoubi heeft zijn trainerspapieren. De afspraak is dat zij tot de winterstop aanblijven. Daarna komt er een nieuwe trainer voor de groep te staan. Hiermee zij we druk bezig. Ik verwacht dat het binnenkort rond is.”

Forza Almere promoveerde vorig seizoen onder leiding van El Magid naar de vierde klasse, maar kan daar voorlopig nog geen potten breken. Uit zes competitieduels werd geen enkel punt behaald. “Het doel is nog steeds om in de vierde klasse te blijven en ik heb er alle vertrouwen in dat het met een nieuwe trainer gaat lukken. Als we drie keer winnen staan we er heel anders voor.”

Komend weekeinde speelt Forza Almere tegen Amsvolde. Bekijk hier de stand en het programma van de zondag vierde klasse G.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!