Driepunter FC Almere bij seizoensouverture

Na de degradatie in het afgelopen seizoen speelt FC Almere nu in de derde klasse zaterdag C. Gelijk bij seizoensouverture wist de ploeg van Sandor Augustijn de volledige buit binnen te halen. De thuiswedstrijd tegen Baarn werd door FC Almere gewonnen.

Bij de start van het duel nam FC Almere het heft in handen, wat resulteerde in meerdere mogelijkheid. De ploeg van trainer Augustijn kreeg na ongeveer een kwartier spelen een strafschop toegekend, nadat Sherwan Mustafa werd gevloerd in het strafschopgebied. Echter wist Kevin Hogendoorn niet vanaf elf meter te scoren, waardoor de stand 0-0 bleef. Dezelfde Hogendoorn wist enkele minuten later wel de openingstreffer te maken: 1-0. Wel kwamen de bezoekers uit Baarn beter in de wedstrijd, maar sluitpost Arno Copier hield zijn team op de been. Tot minuut 33, toen werd hij gepasseerd en stond het 1-1. Voor rust kwam FC Almere toch nog op voorsprong. Mustafa verschalkte de Baarnse keeper met een lob: 2-1.

Na de pauze kreeg FC Almere mogelijkheden om uit te lopen, maar de Almeerders waren niet scherp genoeg. Baarn bleef geloof houden in de gelijkmaker en dacht deze in de slotfase te gaan maken. Doelman Copier wist met een goede redding de tegentreffer te voorkomen, waardoor FC Almere de volledige buit in Flevoland wist te houden.

Volgende week speelt FC Almere tegen DOSC in Bilthoven. Bekijk hier de stand, uitslagen en het overige programma in de zaterdag derde klasse C.

Bron: Herman de Wit van Omroep Almere

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)