DSOV breekt overwinningsdroogte tegen FC Abcoude

DSOV heeft goede zaken gedaan tegen FC Abcoude. In de uitwedstrijd wonnen de bezoekers met maar liefst 0-5 van de subtopper en schudde het de teleurstellingen van de afgelopen weken van zich af.

Voor DSOV was het alweer een tijd geleden dat het voor het laatst een overwinning behaalde. Sterker nog: dit kalenderjaar lukte dat de club nog geen enkele keer. Voor het laatst vond dit namelijk plaats op 13 december 2023, toen DSOV met 5-2 van SO Soest won. Tegen FC Abcoude maakte het team van Tom Verhoek echter een uitstekende indruk. Binnen twee minuten kwam het op een voorsprong te staan. Een doorgebroken speler leverde DSOV een vrije trap op, en FC Abcoude geen gele of rode kaart, waarvan Vince de Kwant profiteerde. Hij schoot de bal overtuigend in de kruising.

Binnen twintig minuten stond vervolgens het tweede doelpunt op het scorebord. Danny Ratabe gaf de bal aan Rutger Timmermans die optimaal profiteerde van zijn kans. Daarna was het Chris Zaïde die na een assist van De Kwant ook nog de 0-3 maakte. DSOV zat daardoor op rozen en kreeg in het overige gedeelte van de eerste helft diverse kansen om de score uit te breiden. Vóór rust slaagde het er niet meer in om te scoren, maar een verschil van drie doelpunten was iets om tevreden over te zijn.

Na de theepauze ging DSOV vrolijk door waar het gebleven was, waardoor via Leroy Sprengers ook razendsnel de 0-4 viel. Zaïde zorgde twintig minuten voor tijd voor de 0-5 eindstand, waardoor DSOV met een goed gevoel huiswaarts keerde. Het moest in de slotfase echter wél een teleurstelling incasseren. Björn Haggerty ontving een aantal minuten voor tijd namelijk zijn tweede gele kaart. Hij moest daardoor vervroegd naar de kleedkamer en zal een zure nasmaak aan de wedstrijd hebben overgehouden.

Voor Verhoek was het een hele opluchting dat DSOV een overwinning mee naar huis nam. “De afgelopen vier maanden waren pittig en zwaar”, liet de oefenmeester van DSOV weten. “Al wekenlang voetballen we vrij oké tot zeer goed, maar verpesten we dit door persoonlijke fouten in de eindfase van de wedstrijd. Ook nu krijgen we een rode kaart, maar als je er dan al vijf gemaakt hebt dan doet dat even minder pijn.”

Sven Slop, hoofdtrainer van FC Abcoude, baalde flink van het resultaat. “Wij hadden écht een complete off-day”, stelde de oefenmeester. “Wij hadden moeite met hoe zij speelden. Dan is het extra balen dat je vroeg in de wedstrijd meerdere doelpunten tegen krijgt, waardoor het moeilijker wordt om terug te komen. In de rust probeerden we het om te zetten, maar binnen enkele minuten scoorden zij nog een keer. Het was kortom niet onze dag en we willen ons volgende week revancheren.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Minke Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)